Flere steder i byen vil studerende igen i år sikre julestemningen

AALBORG: Få dufte er så identiske med jul, som duften af brændte mandler.

Og snart kommer den til at brede sig over byen, når Studenterbiksens mandelboder og juletræssalg er på plads i midtbyen.

- Vi er i fuld gang med at ansætte de studerende, så det nærmer sig, fortæller Wenja Heijkoop som sammen med Jimmi Hjulmand Sørensen, driver Studenterbiksen.

Katrine Schousboe
Wenja Heijkoops mor har samlet forskellige naturmaterialer, så der også i år kommer masser af dekorationer og gravpynt hos Studenternes juletræssalg. Arkivfoto: Torben Hansen

Træer og dekorationer

Fredag 13. november er de klar med juletræsboden på Gammel Torv, og samme dag slår de også dørene op i mandelboderne. Sidstnævnte vil traditionen tro stå uden for Friis, mens en anden bod sandsynligvis bliver placeret ved Føtex i Aalborg Øst.

- Vi forhandler i hvert fald om det, fordi vi tænker, at nogle måske ikke har lyst til at skulle ind til byen i disse coronatider, og så skal de også have et sted, de kan gå hen, siger hun.

I forbindelse med black friday, fredag 27. november, åbner juletræssalget også på Gabels Torv.

- Der kommer masser af træer i år. Vi har udvalgt og bestilt dem for seks uger siden. De er bæredygtigt produceret og ikke sprøjtet med noget gift, så man skal ikke frygte at få dem ind i stuen, forklarer hun.

Udover træerne kan man også finde blandt andet juledekorationer og gravpynt i forbindelse med juletræssalget. Begge dele viste sig sidste år at være en kæmpe succes, så det bliver et tilbagevendende koncept.

- Vi solgte rigtig mange. Og lige nu kører jeg faktisk rundt med bilen fuld af kogler, tørrede svampe og andet, som min mor har samlet. Det skal bruges til dekorationerne, så det bliver så naturligt som muligt, siger hun med smil i stemmen.

Katrine Schousboe
Til daglig læser både Jimmi Hjulmand Sørensen og Wenja Heijkoop medicin, men i november og december passer de også deres mandel- og juletræssalg. Arkivfoto: Bo Lehm

- Et fint studenterjob

Både Wenja Heijkoop og Jimmi Hjulmand Sørensen læser til daglig medicin, og selv om 2020 har været præget af rigtig mange arbejdstimer i forbindelse med coronaen, glæder de sig begge til at komme i gang med deres sæsonarbejde.

- Det er et rigtig fint studenterjob, hvor man både kan skabe noget og tjene penge, fortæller Wenja Heijkoop.

De to har til denne sæson ansat et par håndfulde studerende til at hjælpe med at passe boderne, og derudover kommer de også selv til at have nogle vagter.

- Det bliver også os, der kommer til at bringe træerne ud til dem, der vil have det, siger hun.

Det er andet år, Studenterbiksen sælger juletræer på julemarkedet og på Gabels Torv, mens de to har haft mandelboder i fire år.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...