Laver fakkeltog i midtbyen i protest mod nedskæringer

AALBORG: Er du i midtbyen i aften, torsdag, så kan du støde på et fakkeltog omkring Gammeltorv.

Det er gymnasieelever her i Aalborg, der holder en mindehøjtidelighed for de mange lærere, der de seneste år er blevet fyret som følge af det såkaldte omprioriteringsbidrag, der betyder, at der fra 2015-2019 skulle spares to procent om året på gymnasierne.

- Man mærker tydeligt konsekvenserne af nedskæringerne, som går ud over kvaliteten af undervisningen. Fordi man har været nødt til at fyre lærere for at at spare, har de lærere, der er tilbage, for mange hold og for lidt tid til at forberede sig og give feedback på vores opgaver, siger Nikoline Prehn, der er forperson for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning i Nordjylland, i en pressemeddelelse.

Det er organisationen, der i samarbejde med de lokale elevråd arrangerer fakkeltoget i Aalborg. Med demonstrationen håber de at få politikerne til at prioritere ungdomsuddannelserne i finanslovsforhandlingerne.

Markeringen finder sted på Gammeltorv kl. 19-19.45. For at overholde retningslinjerne i forhold til corona, er der gratis mundbind til alle, og der vil være markeringer på jorden, hvor man skal stå for at holde afstand.

Også i Aarhus, Odense og København vil der være fakkeltog i aften, torsdag 5. november.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...