Traditionen tro blev der budt velkommen med kaffe og rundstykker, inden turen gik mod Aalborghallen i en samlet flok

AALBORG: - Alle der kommer fra Sjælland rejser sig op! Sådan råbte tutorerne indledningsvis til de mange nye studerende. Derefter gjaldt det Sønderjylland, Fyn, øerne, Midtjylland og til sidst Nordjylland. Uanset hvilken landsdel, der blev nævnt, så var der mange elever, som rejste sig op, og det sender sit helt eget signal om, at interessen for at studere i Aalborg har spredt sig til hele landet.

Camilla Gammelgaard og Lasse Sand
Her ses Jakob Dyrholm fra Esbjerg, der glæder sig til at komme i gang med studiet.

Vi er i samme båd

På en dag, som startede grå og tåget, brød solen efterhånden frem og sendte sine stråler ned på den store flok af nye forventningsfulde studerende, som var samlet på Honnørkajen. I dagens anledning var der opstillet borde og bænke, en Dj sørgede for musikalske toner, mens de mange farverige tutorer sørgede for god stemning og selvfølgelig for at få samlet deres studies nye ansigter det rigtige sted.

Til det formål havde de kreative kræfter været i spil, og de mange studiers navne var malet på forskellige skilte. Eksempelvis kunne man finde Eksportteknologi. Det skal den 23-årige Jakob Dyrholm fra Esbjerg starte på, og han glæder sig. Selvom studiestarten måske kan virke lidt overvældende.

- Man er jo lidt nervøs til at starte med, men det skal nok gå. Det er alle sammen mennesker ligesom mig, og vi sidder alle sammen i samme båd. Så vi skal nok klare det.

Han ser frem til flere ting i forbindelse med studiestarten.

- Jeg glæder mig til øllene. Og fællesskabet. Selvfølgelig glæder jeg mig også til at komme i gang med studiet og få noget, jeg kan bruge i fremtiden, siger han.

Camilla Gammelgaard og Lasse Sand
Her ses Amanda Würtz Bunk og Karoline Sparre Klitten, der begge starter på Kommunikation og digitale medier.

Fed energi

De mange studerende sad samlet i klynger alt efter, hvilket studie, de skulle starte på, og snakken gik allerede lystigt efter ganske kort tid. I blandt de mange grupper fandt vi de to piger Amanda Würtz Bunk og Karoline Sparre Klitten, som starter på uddannelsen Kommunikation og digitale medier, og deres humør var helt i top. Især fordi de begge er meget begejstrerede for den uddannelse, de har valgt.

- Nu har jeg haft to sabbatår, så jeg skulle til at i gang med at læse noget. Jeg har en veninde, som læser det samme, og jeg fik noget inspiration fra hende. Og så er det en bred uddannelse, der har mange fede muligheder, så jeg ikke bliver låst fast på en ting. Det er lige noget for mig, siger Amanda Würtz Bunk.

Karoline Sparre Klitten var egentlig startet på et helt andet studie men ombestemte sig.

- Jeg flyttede faktisk til Aarhus sidste år for at læse jura, men jeg fandt hurtigt ud af, at det overhovedet ikke er mig. Så hørte jeg om den her uddannelse, og jeg savnede Aalborg. Så tænkte jeg, at det her må være det rigtige for mig. Jeg håber virkelig, jeg har valgt rigtigt denne gang, for det er træls at vælge forkert, siger hun.

De oplever studiestarten på samme måde som Jakob Dyrholm.

- Lige når man kommer, så virker det lidt overvældende. Her er lidt flere, end man måske havde regnet med, men jeg synes, det er mega fedt. Folk er mega udadvendte, og her er en mega fed energi, siger Amanda Würtz Bunk.

Begge piger ser frem til studietiden på Aalborg Universitet.

- Jeg glæder mig meget til alle de sociale ting, man skal. Især i RUS-perioden. Men jeg glæder mig også til at komme i gang med at læse igen, det har jeg savnet, siger Amanda Würtz Bunk.

- Jeg glæder mig vildt meget til at komme i gang. Jeg synes, det er vildt fedt at fordybe sig, og jeg glæder mig til at vokse med det hele, siger Karoline Sparre Klitten.

Camilla Gammelgaard og Lasse Sand
Tidligere foregik morgenkaffen på Gammel Torv, men det er i år flyttet til Havnen på grund af antallet af nye studerende.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...