Som noget nyt kan du nyde den traditionelle menu hjemme - uden at lave den selv

AALBORG: Har du heller ikke mod på at stå med ansvaret for den brune sovs og den perfekte stegning af anden, så fortvivl ikke.

Svaret er nemlig mortensaften-and som take away.

Det er Victors Madhus, der har fået ideen, og de mener ikke selv, at det er noget, der findes så mange andre steder.

Restauranten har ellers altid haft tradition for at servere den velkendte menu, der jo som bekendt har sit "peak" 10. november, hvor danskerne ærer og mindes Morten, der kom så grueligt galt afsted på grund af skræppende gæs.

Sådan skal den and skæres. Privatfoto

- Vi har haft mortensaftens-and de seneste mange år, og det er altid en både hyggelig og populær tradition. Maden passer rigtigt godt til efteråret, mørket og kulden. Her i november er gæsterne ved at være klar til varm og fyldig mad igen efter sommeren, hvor den måske mere har stået på smoothies og salater her hos os, fortæller Silvija Jakytyte, bestyrer af Victors Madhus.

Og lige netop det med sovsen tør hun godt love, at der er taget hånd om.

- Vores køkkenchef Ian har lovet, at han vil tage sig ekstra kærligt af andesovsen. Det er jo sovsen, der gør det, siger man, smiler hun.

Vi har valgt, at man skal forudbestille maden som take away i år, så vi er sikre på at have mad nok til alle. Mortensaften falder på en lørdag, og så er der ekstra mange der gerne vil holde fast i traditionen med and og alt det klassiske tilbehør.

Der skal forudbestilles, oplyser Victors Madhus.

Men så skulle andelykken også være sikret - undtagen for anden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...