Både vækst på indenrigs-, udenrigs- og chartertrafik

Sommeren 2018 har været den vejrmæssigt bedste i mands minde. Men det har ikke stoppet os i at rejse ud efter nye oplevelser.

Det kan man konstatere i Aalborg Lufthavn, hvor denne sommer har budt på ekstraordinært mange rejsende, der har søgt ferieoplevelser i og uden for Danmark.

I august var der således vækst på både indenrigs-, udenrigs- og chartertrafikken, hvis man sammenligner med august sidste år. I alt var der knap 10 procent flere, der satte sig i et flysæde - eller knap 141.000 passagerer mod godt 128.000 i samme måned sidste år.

Det gør i øvrigt måneden til den største august i lufthavnens historie.

Den største vækst ligger på udenrigstrafikken, som vokser med knap 18 procent.

- De mange flyselskaber i Aalborg Lufthavn har god vind under vingerne. Det skyldes både efterspørgslen efter ferieoplevelser i for eksempel Spanien, men i særlig grad også de gode videreforbindelser fra blandt andet Amsterdam og London. Folk sætter pris på den nemme adgang til lige præcis den feriedestination, de ønsker. Derudover er der rigtig mange, der rejser videre ud i verden fra København, og det er derfor ikke overraskende, at vi også oplever en vækst i indenrigstrafikken, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Indenrigstrafikken voksede med 3,5 procent, mens chartertrafikken tog et hop med knap 15 procent.

- At vi oplever en vækst i chartertrafikken i august vidner om et godt udbud af de traditionelle charterrejser fra rejseselskaberne, hvor pakkerejserne både gør det nemt at komme afsted på ferie og generelt også er lidt billigere efter skolernes sommerferie. Rejselysten blandt danskerne har derfor været tydelig i august 2018, og det ser ud til, at det fortsætter ind i sensommeren, som også byder på afgange til Lissabon og Rom, lyder det fra direktøren.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...