Marcus Delfer guider til alternative ting, du kan lave de kommende dage

AALBORG: Sidste weekend var yderst særpræget.

Vejret var godt, hvilket tillod mange at nyde det gode vejr - men på behørig afstand til andre mennesker. Jeg gik selv en tur og aldrig før, har jeg set så mange vaske vinduer i byens gader. Nu er der rig plads for solen at titte ind ad vinduerne, hvor vi hovedsageligt bør befinde os - men hvad skal vi lave?

Vi skal lave surdej og høre podcasts! Held og lykke med dejen og kræs godt for dine trommehinder!

Fredag: Lav en surdej

Det kan kræve et par forsøg, men når du først har en surdej oppe at køre, bliver man næsten afhængig af at bage.

Brødet holder sig i længere tid, smager bedre, og så er det nemmere for kroppen at optage næringsstofferne fra brødet. For at begynde på en surdej skal du bruge en deciliter hvedemel, en deciliter fuldkornshvedemel, en deciliter rugmel og tre deciliter lunken vand. Så pisker du alle ingredienserne sammen, indtil dejen er fri for klumper. Stil dejen i en beholder med låget på klem, og lad den stå på køkkenbordet i tre til fire dage. Pisk i dejen hver dag. På tredje- eller fjerdedagen vil du se dejen boble lidt på overfladen og dufte surt som øl, og så er den klar.

God bagelyst!

Lørdag og søndag: Podcasts

Populariteten omkring podcasts er på ingen måde faldende.

Dag får dag lytter flere og flere mennesker til alskens forunderlige fortællinger og formidlinger, men hvad skal man vælge? Er du til den gode rockmusik, humor og passion bør du lytte til podcasten “Tråd” af de to brødre Magnus og Emil Millang samt Bo Norström Weile. Der er pt. fire tilgængelige afsnit, hvor du bl.a. kan komme tættere på Minnie, der er ven til Lars Ulrich og har været med bandet på flere koncerter - hvilket kaster mange gode anekdoter af sig.

Er du mere til genren “True Crime”, bør du undersøge podcasten “True Story Podcast” af Martin Hylander, der har kastet sig over flere historier omkring danske begivenheder, der har rystet os allesammen.

Fortællingerne er godt leveret, men samtidig er de også barske på baggrund af de hændelser, der berettes om. Kom tættere på sagen om “Monsteret fra Makedonien” - taxachaufføren Naum Conevski, pyromanbrande på det københavnske Hotel Hafnia i 1973 eller “Morderen på den røde knallert”, der omhandler seks-årige Joachim fra Randers, der forsvinder tilbage i 1986. Det er barske, men spændende fortællinger om danske kriminalsager.

Homers velkendte Odyssé udspiller sig i det gamle Grækenland - eller gør den? Sidst, men ikke mindst, bør du kaste dine ører over “Den Nordiske Odysse” - Odysseus’ lange rejse fra Troja til Ithaka efter den trojanske krig.

Forestil dig, at Odysseus faktisk var fynbo. Det lyder måske ikke så nemt, men den italienske Felice Vinci har i mere end 20 år påstået, at det faktisk er tilfældet.

I dag er det en teori, der har vundet anerkendelse i bredere videnskabelige kredse, men tror du selv på det? I 12 afsnit bliver du taget i hånden rundt fra Fyn til Færøerne, hvor Felice Vincis teori sidestilles med den velkendte historie.

God lytter!

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...