Den populære bager på Budolfi Plads har fået vokseværk

AALBORG: Corona eller ej, så er der skruet op for optimismen hos Surdejsbageren på Budolfi Plads.

Den populære bager, som for nogle uger siden flyttede fra et lokale i stueplan under Aktuel til et både større og lysere lokale på toppen af pladsen, har nemlig vind i sejlene.

- Vi bliver hver dag bekræftet i, at det er fedt og sjovt, det vi har gang i, siger manden bag det hele, Henrik Skougaard.

Katrine Schousboe
Når du står ved disken, kan du følge med i, hvad der foregår i bageriet. Foto: Martin Damgård

Selv om vi generelt er i en lidt usikker tid, hvor der står corona hen over meget, så kalder han flytningen for en stor succes for det kombinerede bageri og kaffebar.

Mange af de tidligere kunder er fulgt med til det nye lokale, og nogle andre er kommet til.

- Det er lidt pudsigt, for vi kan virkelig se, at vores kunder er blevet yngre. Det er meget mere studerende, der kommer herop, end det var tidligere, forklarer han uden egentlig at have et klart svar på, hvorfor det forholder sig sådan.

Katrine Schousboe
Hindbærsnitterne er en populær klassiker, der altid sælger. Foto: Martin Damgård

- Jeg tror, det er, fordi stemningen her er anderledes. Her er åbent og lyst, og det er min egen indretning. Det passer nok bare bedre til den målgruppe, siger han og hentyder til sin passion for blandt andet Marvel-figurer.

De kulørte helte hænger ned fra området ved disken, og på væggen pynter en cruiser-cykel.

Det nye lokale betyder også, at der er plads til, at flere kan sidde både inde og ude på pladsen. I tidens ånd er der store plankeborde og bænke, hvor man kan komme hinanden ved fremfor små caféborde.

- Der kom en forleden og roste indretningen og sagde, at det fede var, at det ikke ligner noget fra København, det ligner noget fra udlandet, siger han med et skævt smil.

Katrine Schousboe
Det er knap et år siden, Henrik Skougaard åbnede sit første bageri, men han har allerede nye planer i støbeskeen. Foto: Martin Damgård

Men udvidelsesplanerne for Surdejsbageren stopper langt fra her. Allerede nu har Henrik Skougaard nemlig svært ved at få plads nok til at producere til alle de restauranter og caféer i byen, der vil aftage bageriets brød.

Engang i det nye år er det derfor planen, at væggen til lokalerne ved siden af bliver brudt ned, så kaffebar og bageri kommer til at strække sig over det, der i dag er tre lejemål. Det vil give Surdejsbageren i alt 400 kvadratmeter at boltre sig på.

- Jeg vil gerne have endnu mere plads til, at man kan sidde og arbejde her, for i modsætning til nogle af vores konkurrenter, så vil jeg rigtig gerne have, at folk hænger ud hos os. Det skaber liv og stemning, forklarer han.

Katrine Schousboe
Stemningen er afslappet, og det kan kunderne tilsyneladende lide - selv på en smågrå septemberdag er der en lind strøm af mennesker i butikken. Foto: Martin Damgård
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...