Når parken ved zoo åbner til en ny sæson, bliver det med flere udfordringer til de modige

AALBORG: Hvis du tror, at en surftur er noget med bølgebrus og skumsprøjt, så kan du godt tro om. For fremtiden kan det nemlig lige så godt være blandt de nyudsprungne bøgetræer på Faunavej.

Klatreparken ved siden af zoologisk have skyder på lørdag, 13. april, den nye sæson i gang med en helt ny bane, hvor man blandt andet skal surfe mellem stammer og træer.

- Vi har været i gang i tre år og syntes, at det var tid til en ordentlig nyhed. Vores ønske var, at banen skulle gå op og ned og være sjov for alle, så var det jo egentlig bare at gå i gang, siger idémand og indehaver af parken Nils Bløcher.

Katrine Schousboe
... Og så af sted - i parken er der udfordringer for alle aldre. Foto: Lasse Sand

Banen, der endnu ikke har fået noget navn, er parkens syvende. Men hvor de seks andre baner har deres nummer efter sværhedsgrad, så er den syvende så at sige uden for nummer - den er nemlig mere sjov og skør, end den er egentlig svær.

- Jeg er da i hvert fald sikker på, at min datter på otte år fint kan klare den, fortæller Nils Bløcher, som alligevel ikke lægger skjul på, at det godt kan kilde i hans mave, når han tester den.

Og teste, det har han gjort. I flere uger. For før, man kan invitere gæster på en bane, skal den være justeret ind, så alt spiller.

- De første gange, der ender man midt ude på wiren, eller kører for stærkt, eller noget hopper af, og så justerer man til alt passer. Så indtil videre har vi testet i hvert fald i 14 dage, og nu synes jeg, den er ved at være der, forklarer han.

Katrine Schousboe
Nils Bløcher erkender, han har et større legegen end de fleste - derfor bygger meget i parken også på hans mavefornemmelse af, hvad der er sjovt. Foto: Lasse Sand

Bygger på mavefornemmelse

Nils Bløcher ejer parken sammen med sin kone Maria. De driver også en lignende park i Randers og har planer om at åbne yderligere en i Jylland - måske allerede til næste sæson.

Parret føler sig rigtig godt taget i mod i Aalborg og synes, de har fået godt fat i både skoler, foreninger, selskaber og private, der bare gerne vil have en sjov dag i trætoppene.

- Jeg synes, det kører rigtig godt. Vi vækster hvert år og har glade gæster, så det kan sådan set ikke være bedre, siger han.

Nils Bløcher har bygget legepladser i 20 år og har et firma, der har specialiseret sig i netop det ved siden af klatreparkerne. Han erkender, at han nok har et større legegen end de fleste. Derfor er det også langt hen ad vejen hans egen mavefornemmelse, han bruger, når han går i gang med nye udfordringer.

- Det dur jo ikke, hvis man selv synes, at noget er røvsygt, så vi brainstormer, så der både er noget til barnet og ham på 35 år, forklarer han.

Generelt handler det om at få ideerne. Tit ud fra devisen "jo skørere, jo bedre".

- Og ud fra ideerne går vi egentlig bare baglæns og løser alt det praktiske og får skidtet til at virke, siger han.

Han vurderer, at det har taget to mand fem uger at bygge den nye bane på Faunavej, mens ideudviklingen tog et par flasker rødvin en fredag aften. Men så kan man også se frem til at trække sig hen ad en wire i en halv vintønde, hoppe ud i trapez og køre på bmx-cykel for nu at nævne noget af det - og selvfølgelig alt sammen i højderne.

- Noget af det er lidt klamt - altså på den gode måde, siger han med smil i stemmen.

Klatreparken er allerede åben for skoler og grupper - og fra og med på lørdag 13. april også for alle andre.

Katrine Schousboe
En bmx-cykel, et løbehjul og en trapez er bare nogle af de effekter, der er i brug på den nye bane. Foto: Lasse Sand
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...