Lokalopgøret mellem La Locanda og SushiMania XO blev en spændende affære. Se hvem der er videre til semifinalen

AALBORG: Kvartfinalerne i konkurrencen Bedst i Nordjylland er nu afgjort. Den sidste var intet mindre end et lokalopgør mellem La Locanda og debutanten SushiMania XO. Og det var de garvede kræfter i konkurrencen, der endte med at tage sejren.

Det var Carlo Liberatis italienske gourmetrestaurant La Locanda, der var vært for arrangementet, hvor modstanderen var Sushi Mania XO.

Opgøret mellem de to aalborgensiske spisesteder havde trukket en del gæster til, så der var godt fyldt op ved bordene på La Locanda. Derfor var der også stor travlhed i køkkenet, hvor kokkene med stor koncentration tilberedte snacks, forret, hovedret og dessert til de fremmødte gæster og dommere.

Camilla Gammelgaard
Der blev knoklet løs i køkkenet under hele dysten. Her er det kokke fra La Locanda, der er i gang med hovedretten. Foto: Lasse Sand

Madmæssig kreativitet

Efter en intens og spændende dyst, var det La Locanda, der trak det længste strå. Den italienske restaurant sejrede nemlig både i snacks, hovedret og dessert og vandt dermed 3-1 over modstanderne fra SushiMania XO.

- Det var en aften med stor madmæssig kreativitet fra begge sider, og gæsterne fik virkelig lov at nyde nuancerne af de to køkkener, der jo som udgangspunkt er meget forskellige. Både La Locanda og Sushi Mania XO demonstrerede hvor bredt, de favner rent kulinarisk, og de leverede en række af serveringer, der var både velsmagende, kreative og visuelt flotte. Så jeg er sikker på, at de mange gæster havde en rigtig fin oplevelse. Det havde vi i hvert fald ved dommerbordet, siger Claus T. Kræmmergård, der er madanmelder ved NORDJYSKE Medier.

Camilla Gammelgaard
La Locanda havde hjemmebanefordelen i dysten mod SushiMania XO. Foto: Lasse Sand

Selvom det umiddelbart ligner en sikker sejr til La Locanda, så var dysten ret tæt.

- Der var faktisk ikke særlig stort forskel på de to restauranter i vores samlede bedømmelse – og eksempelvis på snacks var det kun ét enkelt point, der tippede sejren over til La Locanda. Så der manglede ikke så meget for, at Sushi Mania XO kunne have snuppet sejren. Men til syvende og sidst så var La Locanda dog bedømt på hele aftenen en anelse foran. Restauranterne bliver bedømt på kreativitet, visualitet, smag, vinmatch og betjening – og hist og her hentede La Locanda de ekstra point, der skulle til for at snuppe den samlede sejr, uddyber Claus T. Kræmmergård.

Camilla Gammelgaard
Gæster og dommere fik en stor oplevelse til dysten mellem de to Aalborg-restauranter. Foto: Lasse Sand

Aalborg-restauranter i semifinalerne

Umiddelbart efter afgørelsen blev der i trukket lod til semifinalerne ved Bedst i Nordjylland, og Aalborg er repræsenteret i dem begge. Ruths Hotel og Restaurant Tabu skal mødes i en dyst i Skagen, mens La Locanda skal være vært for Restaurant Uafhængig fra Hotel Amerika i Hobro. Datoerne meldes ud, så snart restauranterne har forhandlet dem på plads.

Skal man lytte til gæster og dommere fra sidst, så er der alt mulig grund til at bestille bord, hvis man ønsker sig en madoplevelse udover det sædvanlige.

Camilla Gammelgaard
Det var første gang, SushiMania XO stillede op ved Bedst i Nordjylland. Foto: Lasse Sand
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...