Der er snart ansøgningsfrist til uddannelsen som hospitalsklovn

De er farvestrålende, fulde af omsorg og vækker stor glæde hos syge børn på landets hospitaler.

Der er selvfølgelig tale om hospitalsklovne.

Og der er brug for flere af dem - især i Nordjylland, hvor der mangler hospitalsklovne i både Aalborg og Hjørring. Derfor bliver der nu igen åbnet for, at man kan uddannes sig til hospitalsklovn.

Selve uddannelsen er en mesterlæreruddannelse, og den tager halvandet år.

– Kursisterne går på tre moduler, ligesom de skal i praktik, fortæller uddannelseskoordinator Sif Berg fra Danske Hospitalsklovne.

Modulerne, der typisk varer fem dage foregår på et kursuscenter et sted i Danmark.

– Men vi gør alt, hvad vi kan for, at praktikken er på et sygehus så tæt på kursisternes hjem som muligt, fortæller Sif Berg.

Alle kan søge ind på uddannelsen, der er finansieret af en stor donation fra Ole Kirks Familiefond og herudover en lille egenbetaling, forklarer Sif Berg.

– Men man skal vide, at det er et job, der kræver, at man har overskud og noget af give af. Det er vigtigt at være hjemme i sig selv, forklarer hun.

Der er på nuværende tidspunkt 53 færdiguddannede hospitalsklovne i Danmark, og den yngste er midt i 20´erne, mens den ældste er 75 år.

Der er sidste ansøgningsfrist 7. december. Og der er studiestart til februar. Du kan læse mere om om, hvordan du ansøger på www.danskehospitalsklovne.dk/om-hospitalsklovneuddannelsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...