Lokalet er stadig fyldt med murbrokker, men makkerparret satser på at åbne straks efter nytår. PR Foto
Mad & Drikke

Tabu-chefer er gået: Nu starter de deres egen gourmetrestaurant

Simon og Søren går solo og åbner Restaurant Alimentum, hvor der satses på skæve kvalitetsmenuer

01. december 2018 kl. 08:00

Mens Aalborg det seneste årti kulturelt har udviklet sig særligt i den østlige del af centrum, er de fleste nye gourmetspisesteder fortsat med at opstå, hvor de altid har været placeret - tæt på Jomfru Ane Gade. Denne ”selvfølgelighed” laver det kommende Alimentum straks efter nytår om på.

Makkerparret glæder sig til at prøve deres egne ideer af. Foto: Svenn Hjartarson

Lige nu er det godt nok stadig murbrokker og støv, der præger den tidligere Asian Grill i Løkkegade 23, hvor Tabu’s netop afgåede restaurant- og assisterende køkkenchef Simon Kvist Bjerre og Søren Birch er ved at afslutte den sidste nedbrydning. De to og håndværkerne, der skal nyindrette, har rigtig travlt. Allerede onsdag 9. januar åbner de to deres lille nye, meget personlige gourmetrestaurant, Alimentum, efter en god måneds effektiv ombygning og adskillige måneders planlægning.

På Alimentum, der simpelthen betyder mad på latin, vil fokus være på enkle højkvalitetsserveringer med få elementer baseret på deres personlige fortolkning af Nyt Nordisk Køkken og Sørens ”skæve” tilgang til hvilke spændende lokale og bæredygtige råvarer, der smagsmæssigt kan sættes sammen. Samt ikke mindst Simons flair for vin- og hjemmelavet saftmatch og nærværende tjenerskab.

Personligt, urbant og bæredygtigt

De kommende Alimentum-gæster vil i det lille hyggelige restaurationslokale visuelt bl.a. blive mødt af både rå mursten og et skovtema i tapetet, der også skal op, og desuden en væg med masser af grøn bevoksning. En klar henvisning til det både urbane og bæredygtige. Og så vil stedets to sæsonbetonede menuer blive serveret fra det delvist åbne køkken.

De to har selv været i fuld gang med at klargøre stedet i deres sparsomme fritid. Foto: Svenn Hjartarson

Den korte femretters menu kan tempoet i køkkenet sagtens nydes før forestillingerne i Nordkraft og Musikkens Hus. 9 retters menuen kræver hele aftenen.

- Gæsten skal primært betale for, hvad de spiser og drikker og vores arbejde med det, understreger Simon Kvist Bjerre og fortsætter:

– Oplevelsen skal være personligt værtskab. Vores gæster skal føle, at de næsten spiser hjemme hos Søren og Simon.

Søren Birch supplerer:

– Tabu har været et par superfede, travle år for os begge med masser af positive erfaringer og inspirerende og spændende gastronomi. Vi kan kun ønske dem allesammen fortsat held og lykke. Nu er det imidlertid tid, at vi prøve vores egne ideer af.

Annonceret indhold

Nyeste