Michael 'Miv' Pedersen åbner nyt tapas-sted lige ved siden af sin succesfulde restaurant Tabu. Men det bliver ingen gentagelse, lover han. Foto: Line Ettinger Julsgaard
Mad & Drikke

Tabu-kok starter ny restaurant: - Her bliver helt afslappet stemning

På fredag slår Michael 'Miv' Pedersen dørene op til sin nye spanske tapas-restaurant, TaPa5, på Vesterå

12. maj 2022 kl. 18:18

AALBORG: TaPa5 er navnet på Aalborgs nye tapas-sted. Kokken bag leger med ordene og tryller i køkkenet.

Michael 'Miv' Pedersen er i forvejen en etableret kok i Aalborg med sin succesfulde restaurant Tabu. Og i lokalet lige ved siden af, har han allerede store planer.

- Jeg åbner en autentisk tapasbar med fokus på det spanske. Her kan man både forvente nye anretninger og gamle klassikere, siger han.

Den kæmpestore bar står lige i midten af restauranten. Fra på fredag bliver der fyldt i glassene. Foto: Line Ettinger Julsgaard

Baren er hjertet i restauranten

I loftet hænger skinker, hvidløg, planter og lamper i mange forskellige farver. De rå murstensvægge giver hygge og både stole og borde er forskellige. Der er ingen tvivl om, at der her er tænkt over at indrette på en helt særlig måde.

- Baren er placeret i midten af det hele. Her kommer kokke til at stå og anrette kolde tapas-serveringer, og man kan bestille vin og cocktails. Det bliver en meget mere afslappet måde at sidde og spise på, forklarer Michael 'Miv' Pedersen.

Her er der lagt op til et barmiljø, hvor man kan sidde og få en sludder og en god historie med hjem. Og er sulten mere til en smagsprøve og et glas vin, kan det også lade sig gøre at få en lidt lettere menu.

- Man sagtens tage et enkelt glas vin og en servering eller to. Her bliver helt afslappet stemning. Det er meget normalt, at man gør sådan i Spanien, fortæller han.

Vinskabet er fyldt til randen med spanske dråber. Foto: Line Ettinger Julsgaard

Spanien og de mange smage

Michael 'Miv' Pedersen har brugt lige godt 10 år af sit liv på at rejse rundt og smage på Spanien.

- Det er et fantastisk madland med mange forskellige smage. Og så tager jeg mine erfaringer med fra mit tidligere tapas-sted, CANblau, som jeg drev fra 2013-2019, siger han.

Råvarerne, du kan få serveret på TaPa5, bliver lidt et mix både fra det spanske men også fra lokalområdet.

- Man kan forvente lige fra lokale kystfisk til østers og hummer, fortæller han.

De to restauranter ligger som naboer, og selvom ejeren er den samme, så er det to vidt forskellige oplevelser, du kan få på Tabu og TaPa5. Foto: Line Ettinger Julsgaard

En kontrast til Tabu

Han fortæller, at han savnede et uformelt sted som kontrast til det mere fine dining på Tabu.

- Så savnede jeg lidt det der tempokøkken, hvor det hele gerne må gå lidt stærkt, siger han.

Kontrasten til Tabu vises også tydeligt i indretning, de mange farver og de skiftende store og små bogstaver på menukortet.

- Klokken 22 skruer vi lidt op for musikken og igen klokken 23. Ved midnat åbner vi dørene, og ser hvad natten bringer, siger kokken.

Skal du prøve Aalborgs nye tapas-koncept ordentligt af, så kan du vælge mellem både fem og ti tapas-serveringer til henholdsvis 250 og 500 kroner.

TaPa5 inviterer de første gæster inden for på fredag 13. maj på Vesterå 5.

Annonceret indhold

Nyeste