110.000 så på moderne kunst på museet i 2019

AALBORG: Vi er vilde med moderne kunst. I hvert fald, når den bliver udstillet på Kunsten.

Museet har haft et rekordår, når man ser på besøgstallet alene.

Tæt på 110.000 gæster har lagt vejen forbi de karakteristiske hvide bygninger på Kong Christians Allé i året, der er gået, skriver museet i en pressemeddelelse.

Netop det tal svarer nogenlunde til antallet af tilskuere ved AaBs hjemmekampe.

Det er også noget nær den hidtidige besøgsrekord for museet. I 2016, hvor museet genåbnede efter en stor restaurering, besøgte omkring 116.000 Aaltos mesterværk.

- Vi er meget stolte af det flotte besøgstal og af, at vi har formået at opbygge en stor og trofast medlemsklub, der har så meget tillid til det kunstfaglige niveau, at de for manges tilfælde køber medlemskab, før det fulde udstillingsprogram er offentliggjort. Én ting er jo at kunne tiltrække gæsterne én gang - noget andet er at have loyale gæster, der kommer igen og igen, siger Lars Ulrich Hansen, kommunikationschef på Kunsten, i pressemeddelelsen.

På museet vurderer man, at succesen skyldes udstillinger af høj, international standard samt adskillige tilbud og arrangementer, der henvender sig til alle.

- Vi er et sted, man kan bruge på forskellige måder, og som har noget for alle aldre. Vi har stor succes med Kunsten Kreativitarium, der gør det sjovt for børn at gå på museum. Man kan komme fra morgenstunden og gennem en hel dag fordybe sig i alle udstillingerne, men man kan også sagtens se Kunsten som et uformelt åndehul i byen. Vi nyder, at flere og flere lægger vejen forbi for blot at handle i museumsbutikken, spise en brunch i cafeen eller hygge sig i med ungerne i springvandet i Skulpturparken eller et par timer i vores Kunst-Lab. Desuden har vi fået godt fat i den yngre målgruppe med vores faste Summer Lounge, siger han.

Før restaureringen lå det årlige besøgstal på omkring 60.000.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...