Skøjtebanen på C. W. Obels Plads er parat til at tage imod både små og store legebørn til sæsonåbningen søndag den 1. december

AALBORG: Find skøjterne frem fra gemmerne og puds dem af - for nu er nedtællingen nemlig skudt i gang til sæsonåbningen søndag den 1. december af den kommunale skøjtebane på C. W. Obels Plads i Aalborgs centrum.

Dagens glade budskab skal nok vække glæde hos såvel små som store legebørn, for isens glæder lægger meget naturligt op til sjove og hyggelige stunder på det glatte underlag - og måske er man tilmed så heldig at møde en ægte Bambi på skøjter.

Torben O. Andersen
Den spritnye skøjtebane på C. W. Obels Plads blev etableret og taget i brug for første gang i december i fjor, og der blev nedlagt ikke mindre end ca. 47 kilometer kølerør. Den samlede skøjtebane er på ca. 950 kvadratmeter. Arkivfoto: Jesper Thomasen

Per Terp Madsen er teknisk leder i Gigantium, og han står bl.a. for ishockeybanerne i sportskomplekset i Aalborg Øst, ligesom han også deltager i etableringen af skøjtebanen i midtbyen.

- Traditionen tro åbner vi altid skøjtebanen i begyndelsen af december, og medmindre vejrguderne modarbejder os ganske gevaldigt, så er banen klar til skøjteløb søndag den 1. december, siger Per Terp Madsen til aalborg:nu.

Det er i øvrigt den anden sæson med den spritnye skøjtebane, der i øvrigt havde premiereåbning lørdag den 15. december i fjor.

Torben O. Andersen
Fuld fart på skøjterne - for nu gælder det bare om at komme først. Arkivfoto

Per Terp Madsen:

- Den helt ideelle temperatur for at sikre en god iskvalitet på en udendørs skøjtebane ligger på minus en grad eller under.

- Hvis temperaturen kryber op på måske otte til 10 plusgrader, så medfører det vand på isoverfladen, og det er ikke optimalt for skøjteløb, understreger den tekniske leder.

Skøjtebanen er åben alle ugens syv dage i tidsrummet fra klokken 10.00 til 07.00 - dog er banen lukket i tre timer på grund af iskørsel.

Man kan naturligvis medbringe sine egne skøjter eller leje skøjter på stedet.

Og for en god ordens skyld skal det også lige oplyses, at skøjtebanen lukker igen i marts 2020.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...