Stine Astorp er en af de 150 trainees, der er med ombord, når sejlskibene sætter kurs mod Fredrikstad

AALBORG: Hun glæder sig meget - og er også en smule nervøs; 22-årige Stine Astorp er med ombord som trainee, når det britiske skib Maybe sejler fra Aalborg til Fredrikstad i forbindelse med The Tall Ships Races.

- Jeg kan godt lide livet til søs, og jeg har tidligere overvejet at sejle med et skoleskib. Og da jeg gik på efterskole, handlede det om friluftsliv, jeg sejler i jolle og ror kajak, siger hun, der i dag læser interaktionsdesign på universitetet.

Tina Larsen
Havnefronten kommer til at summe af liv, når først The Tall Ships Races er i gang, og Stine Astorp glæder sig til at være en del af arrangementet - både til lands og til vands. Foto Mette Nielsen

At udfordre sig selv

Stine Astorp synes, det er en smule nervepirrende at skulle afsted, men hun glæder sig til turen og til at udfordre sig selv.

- Jeg synes, det er spændende at være på vandet, og jeg glæder mig til det sammenhold, der er på et skib. Man lærer en masse unge fra andre lande at kende, og jeg forventer, at stemningen bliver sådan lidt efterskole-agtig, siger hun.

- Og så tror jeg, det bliver hyggeligt, selv om jeg også godt ved, at det er hårdt arbejde.

Trainees og besætning arbejder sammen på lige fod, og Stine Astorp ved allerede nu, at hun skal lave mad, navigere, klatre i master og have nattevagt.

Ro og frihed

Hun er ikke i tvivl om, hvorfor hun er så tiltrukket af vandet.

- Det er friheden, og roen det giver at være væk fra alting.

De i alt 150 trainees påmønstrer fredag 5. juli, og efter planen er de i Fredrikstad den følgende torsdag.

- Her skal vi blandt andet deltage i det store Crew Party, det glæder jeg mig til også at opleve, siger Stine Astorp.

Som medarrangør af The Tall Ships Races har Aalborg Kommune forpligtet sig til at finde de 150 trainees som skal være 15-25 år. Et formål er at udbrede kendskabet til sejlads blandt unge og give dem et indblik i livet på vandet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...