Gaden har ændret mange liv - nu står prisvindende instruktør bag ny forestilling

AALBORG: Jomfru Ane Gade har ændret mange liv. Alle aalborgensere - og mange andre danskere - kan fortælle stakkevis historier og har masser af personlige minder fra den berygtede festgade.

Og netop de mange livsændrende møder og oplevelser er ramme om et nyt dansk stykke dramatik, der får premiere her i Aalborg 6. november.

Det er Teater Nordkrafts ensemble, der står bag en fantasifuld og fabulerende fortælling om Gaden med forestillingen 150 meter til i morgen.

- Det er meget naturligt for os at bruge et stykke lokal kulturhistorie, en levende institution som Jomfru Ane Gade i vores arbejde. En del af vores mission er at fortælle historier, der gennem identifikation og lokal forankring rører og flytter vores publikum. Samtidig repræsenterer Jomfru Ane Gade på flere måder forandringen. Både Aalborgs transformation og hele den Fugl Fønix-historie, der eksisterer omkring byen, og som stadig er højaktuel, men også forandringen i os som individer, der sker i mødet med andre, siger teaterleder Jakob Tekla Jørgensen i en pressemeddelelse.

Teater Nordkraft har hentet kræfter fra dansk teaters superliga til forestillingen. Det er nemlig den Reumertvindende instruktør Minna Johannesson, der iscenesætter den. Hun har tidligere bl.a. instrueret Teater Nordkrafts anmelderroste ensemble frem til en Reumert i deres åbningsforestilling Dig og Mig ved Daggry.

På scenen kan du møde skuespillerne Petrine Agger, Jela Natius Abildgaard, Alexander Clement og Lærke Schjærff Engelbrecht.

Stykket har premiere 6. november og spiller frem til 29. november.

Stykket 150 meter til i morgen har Petrine Agger, Jela Natius Abildgaard, Alexander Clement og Lærke Schjærff Engelbrecht i front. PR-foto
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...