Ny billettype er med til at sikre overskud trods aflysninger

AALBORG: Mens coronakrisen kradser på mange teaterscener rundt om i landet, så er Aalborg Teater kommet godt gennem sæsonen 2019/20. Selvom flere forestillinger måtte aflyses på grund af nedlukningen i foråret, kommer teatret alligevel ud med et positivt resultat på 490.000 kroner.

Det skyldes blandt andet, at langt flere end forventet har købt det nye sæsonkort, som giver adgang til alle forestillinger.

Teatret solgte således 2307 sæsonkort mod forventet 1500. Det har haft en bemærkelsesværdig effekt på Lille Scene, hvor belægningsprocenten er gået fra 43 procent i sidste sæson til mere end det dobbelte, nemlig 94 procent, i 2019/20.

Aalborg Teater skulle i sæsonens løb have præsenteret 12 nye egenproduktioner og syv repertoireforestillinger foruden aktiviteter som blandt andet ”Larsens Teatersuppe”, ”Dialog” og ”3. Stop fra Gug”. Men på grund af coronaen blev spilleperioder for tre nye forestillinger samt seks repertoireforestillinger aflyst.

Teatret gennemførte i alt 268 forestillinger, som blev overværet af 63.713 publikummer.

Med adgang til de nye aktivitetspuljer regner teatret ikke med, at den kommende sæson bliver udfordret økonomisk, men længere forude venter uvejrsskyer. Det skyldes, at indeværende sæsons billetopgørelser kommer til at danne grundlag for teatrets formidlingstilskud i de kommende to sæsoner. Teatret forventer, at det vil betyde en nedgang i tilskud på flere millioner i sæsonen 2022/23.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...