Fodboldentusiaster kan teste sig selv på en usædvanlig bane

AALBORG: Er du en tryllekunstner med en fodbold. Vild med at drible og hurtig som lynet. Så har du lørdag 11. januar chancen for at løbe med titlen som Aalborgs nye driblekonge.

Mens stopuret tikker, skal du få fodbolden gennem en bane af orange kegler. Og det vel at mærke på noget nær det sidste sted, du kan forestille dig, at den slags kan foregå.

For at slå et slag for læring og sjove oplevelser, får Hovedbiblioteket nemlig opstillet en driblebane på den store midtergang.

- Vi vil gerne inspirere og samtidig gøre op med det lidt støvede image, som biblioteker har og vise, at vi har højt til loftet, siger Christian Langelund Hansen, der er læringskoordinator ved Aalborg Bibliotekerne.

Katrine Schousboe
Konkurrencen finder sted i midtergangen - i daglig tale kaldet Motorvejen - på Hovedbiblioteket. Foto: Aalborg Bibliotekerne

Det er første gang, at man laver en decideret driblekonkurrence på biblioteket, men tidligere har der været dystet i både sæbekasseløb og i hvem, der kan skyde hårdest til en fodbold.

- Vi har jo selvfølgelig en faglig bagtanke med den slags. For vi sørger jo også for at få fortalt om de mange fede fodboldbøger, vi har og blade og opslagsværker. I det hele taget arbejdet vi ud fra, at læsning skal være sjovt, og bevægelse og sport ofte kan kobles sammen med læselyst og læseglæde, fortæller han.

Konkurrencen går i gang kl. 11 og varer en times tid. Tidsresultaterne vil i bedste Top Gear-stil blive skrevet på en tavle, så alle hele tiden kan følge med i, hvem der er hurtigst.

De bedste deltagere kan - udover titlen som byens ukronede driblekonger - også gå hjem med præmier i form af fodbolde.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...