Fællesbillede ved solnedgangen. Privatfoto.
Det sker

Thea på Tall Ships-togt: Sådan ser et døgn til søs ud

Thea er trainee til dette års Tall Ships Races, læs om hendes tur her

08. august 2022 kl. 14:18

AALBORG: Hvordan ser en dag typisk ud på et skib? Det giver 21-årige traniee, Thea Amtoft Andersen, dig svaret på her.

Hun er én blandt ni deltagere, som vi fra Det Nordjyske Mediehus har haft afsted som trainee til dette års Tall Ships Races. Thea sejlede med skibet Alexander Von Humboldt og skrev denne dagbog under sit ophold til søs.

21-årige Thea kommer fra Aalborg. Privatfoto.

00:00

En dag på skibet Alexander Von Humboldt II starter meget tidligt, da min gruppe og jeg har 0-4 vagten. Det betyder, at vi har vagt klokken 00:00-04:00 og igen klokken 12:00-16:00.

Vagten kan bestå af mange forskellige opgaver som at øve knob, styre roret, sætte sejl op - og ikke mindst meget ventetid.

04:00

Vagten er ovre, og nu tager næste hold over fra klokken 04:00-08:00. Vi tager herefter ned i kantinen og spiser ”natmad”, som ofte består af brød fra tidligere på dagen og nutella. Herefter går vi i seng.

Der blev kravlet i masten ved vagterne. Privatfoto.

11:00

Så er det tid til at vågne inden morgenmaden, som starter klokken 11:15. Selvom det er ”morgenmad” for os, bliver der serveret frokost, som ofte består af meget ”tunge retter”, som vi normalt vil tænke er aftensmadsretter.

Det kunne for eksempel være spaghetti med kødsovs, nudler, pommes fritter eller kartofler.

12:00

Næste vagt starter, og vi tager over for 8-12-holdet. Opgaverne er meget som dem, vi laver på nattevagten, men der er lidt bedre energi grundet dagslyset og flere muligheder for at lave ting som at læse en bog eller at strikke.

Udsigten fra redningsbåden. Privatfoto.

16:00

Vores vagt er nu ovre, og næste hold tager over. Herefter spiser vi ofte en lille snack eller kage, hvis kokken har bagt. Heromkring bliver der også ofte lavet spændende ting, som øvelser af brandulykker på skibet, vandulykker eller ’mand over bord’-øvelse.

17:30

Så blev det tid til aftensmad, som består af brød, pålæg og måske en suppe.

18:00

Nu har vi "fritid", som kan bestå af lige, hvad man har lyst til. Der er mange, der vælger at spille spil, sætte sig udenfor og nyde udsigten, læse, strikke eller bare snakke sammen.

Der blev også sunget fællessang på vagterne, og vi lærte mange tyske sange, da Alexander Von Humboldt II er et tysk skib. Privatfoto.

21:00

Tid til en lur inden nattevagten. Det er ikke meget tid, man har på et skib til at få sovet, så hvis muligheden er der, så tager man den.

Der skal også altid bevæges stille på gangene og ikke smækkes med dørene, for med 75 mennesker på et skib, er der altid nogle, der sover på alle døgnets tidspunkter.

Sådan så vores soveværelse ud. Nogle sov fire personer sammen, men vi var heldige at få et 2-personers værelse med god plads. Privatfoto.

23:30

Vi vågner og gør klar til nattevagten, som ofte består af minimum 3 tøjlag - både ved overdel og underdel - to par strømper, vanter, hue og ikke mindst en meget varm jakke – for selvom det er sommer, er der koldt som en vinterdag ude på et skib midt om natten med masser af vind.

00:00

Så starter det hele igen.

Dagene kan ofte komme til at se ens ud, men hver dag hygger vi og nye spændende samtaler og udfordringer venter det store skib Alexander Von Humboldt II.

Hverdagen ville ikke kunne fungere så godt på skibet, hvis ikke det var fordi, alle samarbejder. For med 55 traniees og 20 crew medlemmer – som både består af kaptajn, kokke, læger og skibsførere – er der mange opgaver, der skal gå op dagligt.

Vi satte anker og fik lov til at svømme i havet. Det var en kold fornøjelse. Privatfoto.
Annonceret indhold

Nyeste