Claus Hassing og resten af Bryan Adams Tribute fejrer jubilæum med to koncerter på Skråen

AALBORG: Han har netop taget en beslutning.

En af den slags, der er kommet hurtigt og har været nem at tage. 2020 skal være året, hvor han udgiver en coverplade. Et album med noget af det, Claus Hassing holder af.

Akustiske versioner med klaver og guitar og en tilbagelænet lyd på andres hit. Joe Cocker, Richard Marx, Michael Jackson og Adele er på bruttolisten over kunstnere, han vil give sin version af. Til gengæld skal du ikke forvente sange af den kunstner, som Claus Hassing ellers har viet en stor del af sit musikalske liv til.

- Nej, der bliver ikke noget med Bryan Adams, siger han med et smil.

Katrine Schousboe
Bryan Adams Tribute fejrer jubilæum med to store koncerter på Skråen 7. og 8. februar. Privatfoto

Stadig mere populært

I år kan Aalborg-kunstneren ellers fejre ti år som frontfigur i et af landets mest populære hyldest-orkestre Bryan Adams Tribute. Op mod 30 gange om året tager han og de fire øvrige i bandet ud med deres toptrimmede rockshow og spiller hit som Cut’s Like a Knife, Summer of ’69, Run to You og Heaven.

- Det er lidt sjovt at tænke på, for der var ikke specielt mange større tribute bands, da vi begyndte, men vi har formået at vokse med det her, fortæller han.

Faktisk er bandet mere populært end nogensinde på koncertplakater og festivaler rundt omkring i landet, og også udlandet har fået øje på det, der bliver kaldt et af Europas mest autentiske tribute shows.

- Vi er blevet mere strømlinede med årene. Jeg har for eksempel brugt en del tid på at studere Bryan Adams - hvilket ben, han står på i de forskellige sange, og hvordan han gestikulerer undervejs, for at gøre det hele så ægte som muligt, forklarer han.

Katrine Schousboe
Skulle du være i tvivl, så er det Claus Hassing til venstre. Privatfoto

- Det skal være fedt

De senere år har bandet også fået fat i f.eks. Tyskland, Belgien og Holland, og i år vil det bare blive endnu mere.

Claus Hassing vurderer, at cirka halvdelen af bandets spillejob nu er i udlandet, og der er bare udsigt til, at der kommer flere.

Indtil nu har det primært været ham selv, der har stået for at koordinere de udenlandske job, men nu har bandet fået en effektiv tysk booker, som hjælper på vej.

- Det, vi laver i udlandet, er meget blandet. Der er steder, vi vender tilbage til, og hvor vi har vores eget publikum, og der er andre, der er mere ”build-up” i forhold til at skabe mere business, forklarer han og tilføjer, at det på alle måder går den rigtige vej for Bryan Adams Tribute.

I år er der indtil videre booket koncerter i fem-seks lande i Europa, og næste år er der løse planer om skulle til USA.

- Vi startede ikke for at tjene penge, men fordi det var fedt at spille, og det holder vi fast i. Det skal være sjovt.

Katrine Schousboe
Claus Hassing har i mere end ti år levet af at spille musik. Foto: Lars Pauli

I gang med at luge ud

Selv har Claus Hassing i mere end ti år levet af at spille musik.

Udover Bryan Adams Tribute har han en del mindre spillejob under eget navn og som del af en trio, og så er han også med i festorkestret Nostalgi.

- Jeg har rendt rigtig stærkt de seneste fem år, og hvis, jeg ved noget om fremtiden, er det, at jeg ikke kommer til at spille så meget, som jeg gør nu. Jeg er i gang med at luge lidt ud for at få det til at hænge bedre sammen, siger han og understreger, at Bryan Adams Tribute består.

- Det er mere nogle af de mindre job, jeg gerne vil af med, siger han.

Ved siden af musikken fylder en glæde ved at male og fotografere nemlig mere og mere. Og den visuelle side af ham, bliver han nødt til at bruge mere tid på, synes han.

- Det er et andet kreativt udtryk for mig, som gør mig glad og giver mig noget andet, end musikken gør, derfor vil jeg gerne udforske det noget mere, siger han.

Katrine Schousboe
Udover Bryan Adams Tribute optræder Claus Hassing også som solist og i andre bands. Foto: Lars Pauli

Adams er en passion

Først for står dog Bryan Adams Tribute og de ti år.

Jubilæet bliver fejret med to shows på bandets hjemmebane Skråen 7. og 8. februar, og her har bandet tænkt sig at give den lidt ekstra.

- Jeg tænker, vi putter nogle ekstra numre i hvert sæt, og så bliver det ellers med masser af video på skærmene og ikke mindst en special guest star, som jeg ikke kan sige, hvem er, siger han hemmelighedsfuldt.

Bryan Adams selv bliver det næppe. Faktisk har han kun mødt canadieren én gang for seks år siden, da han spillede i Aalborg Kongres & Kultur Center, men han håber lidt på at få chancen igen til marts, hvor han skal til koncert i både København og Horsens.

- Jeg er egentlig ikke fan i den forstand. Det er ikke sådan, at bare fordi han laver en plade, er det godt. Jeg er kritisk overfor det. Man kan vel mere sige, at jeg har en passion, tror jeg.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...