Godt forårsvejr er normalt lig med mange gæster - men ikke i disse uger

AALBORG: Dyrene skal have mad, passes og i nogle tilfælde også leges med. Anlæggene skal vedligeholdes.

På nogle områder er det business as usual i Aalborg Zoo, på andre er det, som om der er blevet trykket på en gigantisk pauseknap.

- Det er lidt specielt, siger driftschef Søren Møller Abildgaard.

Katrine Schousboe
Den store dinosaurudstilling Extinction skulle være åbnet i begyndelsen af april - nu er det uvist, hvornår det bliver. Foto: Lasse Sand

Det er knap to uger siden, at han og de øvrige ansatte i zoo måtte lukke indgangen for gæster og tage hul på en ny form for hverdag.

- Hvis man skal lede efter noget positivt, så er det, at nogle ting er lidt lettere. Vi kører da i hvert fald ikke nogen ned. Men det er da vist også det eneste, konstaterer han.

Flere medarbejdergrupper er sendt hjem. Nogle for at arbejde hjemmefra, mens andre har fået besked på, at der ikke er noget at lave lige nu. De må i stedet belave sig på lønrefusionsordninger i en periode.

Katrine Schousboe
Driftschef Søren Møller Abildgaard har måttet sende flere medarbejdere hjem, fordi der ingen opgaver er. Foto: Lasse Sand

Ugerne uden publikum er blevet brugt på at få det sidste på plads til den store dinosaurudstilling Extinction, der var planlagt til at åbne 4. april, og i det hele taget sørge for at haven skinner, når den igen kan åbne.

På en solrig forårsdag er en opgave dog fast - gæster eller ej. De hundredvis af dyr skal passes og plejes som vanlig. Spørgsmålet er om de mærker noget til de ændrede tider?

Katrine Schousboe
Selv om mange ting er sat på pause, så skal dyrene fortsat fodres og passes. Foto: Lasse Sand

- Det er rigtig svært at sige. Nogen gange skal der ingenting til for at dyrene ændrer adfærd, men det kan være vanskeligt at afgøre om det er det ene eller andet, der gør det. Og vi er lige kommet ud af nogle måneder, hvor der ikke har været så mange gæster, så nogle af dyrene bemærker i hvert fald ikke noget, siger Søren Møller Abildgaard.

Katrine Schousboe
Foto: Lasse Sand

Aalborg Zoo har udsigt til en økonomisk hjælpende hånd de kommende måneder. Udover lønkompensation til medarbejdere, kan haven søge om hjælp til at få dækket faste udgifter som husleje og leasing af maskiner.

Endelig er der den særlige hjælpepakke for dyreparker på i alt 48 millioner kroner, der netop er blevet vedtaget. Her regner med at kunne få op mod fire millioner kroner.

Aalborg Zoo er indtil videre lukket til og med 13. april - hvor haven i øvrigt kan fejre 85 års fødselsdag.

Katrine Schousboe
Foto: Lasse Sand

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...