Tidsshow på Hovedbiblioteket i Aalborg

AALBORG: Der var engang, da sodavanden hed Valash, og twist var en dans. Onsdag 15. november genopliver Hovedbiblioteket 60’erne i et psykedelisk tidsshow med musik, litteratur og groovy moves. Der er start kl. 16.30, og det er nødvendigt med timelding.

60’erne var et turbulent årti, der gjorde op med former, traditioner og konventioner. Det var en tid, som her i Trump-æraen, måske kan minde os om, at der er himmelvid forskel på en protest og på et oprør, fortællerJes Folden Hyldig, kommunikationsmedarbejder på Aalborg Bibliotekerne

Onsdag 15. november kl. 16.30 aktiverer Aalborg Biblioteket sin tidsmaskine og sender publikum på en guidet tour ud i flowerpower-tidens stormløb på de musikalsk, samfundsmæssige og kulturelle konventioner. Med på rejsen 1960 til 1969 får publikum to erfarne guides, Frank Helenius og Ove Hesselbjerg Rasmussen, der henter en stor del af deres ekspertise fra det uomgængelige faktum, at de selv var tilstede i 60’erne. Desuden er de musik-bibliotekarer.

Sammen tager Frank og Ove hvert 60’er-år under behandling med levende anekdoter, uddrag fra skelsættende litteratur og de begivenheder og hits, der satte farve i kinderne på de langhårede, barfodede blomsterbørn som vandrede gennem årtiet med udbredte arme.

De har også fløjet et par dansepiger ind fra Aalborg Dansecenter, der i skæret fra bibliotekets psykedeliske lysshow slår sig løs til tonerne fra bl.a. Chubby Checker, The Doors m.fl.

På lørdag skrues tiden igen tilbage, når der er Rock for børn. En gruppe kommer og spiller og fortæller om rockens historie for børn. Men forældrene må også kan også være med.

Er man voksen og er mere til pop, så er der pop-lyttelounge onsdag 22. november.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...