Kommunen udvider korttidsparkering i Aalborg til en time

AALBORG: Det er slut med at halse af sted for at nå sine ærinder og ræse tilbage til bilen inden for den halve time, man kan parkere gratis.

I næste uge, uge 50, går kommunen i gang med at ændre korttidsparkeringen fra 30 min. til en time i hele Aalborg, sådan at det bliver lettere for bilister at nå ærinder i midtbyen, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Det er kun godt et år siden, at den stramme tidsbegrænsning blev indført, men kommunen har evalueret ordningen og besluttet, at en halv time altså er for kort.

- I samråd med især Cityforeningen og de handlende i midtbyen har vi fundet frem til, at korttidsparkering på en time er mere hensigtsmæssig end 30-minutters parkeringen. Mange har oplevet, at det har været en udfordring at nå et ærinde på kun 30 minutter - både i forhold til, hvis de skulle nå et ærinde i butikkerne eller nå en tid - for eksempel hos lægen. Derfor ændrer vi nu på korttidsparkeringen, så bilisterne kan parkere en time gratis på korttids-parkeringspladserne i Aalborg. Dermed håber vi, at den nye ordning imødekommer bilisternes behov, siger rådmand i By- og Landskabsforvaltningen Hans Henrik Henriksen.

Kommunen vurderer, at tidsbegrænsningen på en time tilgodeser flest mulige brugere ved at give størst mulig udskiftning. Pladserne anvendes nemlig både af byens beboere, som har en P-licens, og af dem, der kommer til byen med ærinder.

Skiltene med den tidsbegrænsede parkering bliver skiftet her i december. Bilister opfordres derfor til at holde godt øje med skiltene og parkere efter skiltningens anvisninger.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...