Samfundet i Aalborg har godt en snes medlemmer

AALBORG: "Jorden er kun ét land og menneskeheden er dets indbyggere."

Smukke ord, som blev formuleret af Bahá’u’lláh, grundlæggeren af bahá’í troen, hvor netop et forenet verdenssamfund er centralt.

Han blev født for 200 å siden i Persien - i dag Iran.

Hans fødselsdag blev fejret over hele verden, og altså også i Aalborg - i selskabslokalerne på Vegavej.

I dag er bahá’í troen verdens 9. største religion. I Danmark er der knap 400 medlemmer fordelt på omkring 12 samfund spredt over landet. Et af dem er i Aalborg med omkring 12 medlemmer. I 1979 blev bahá’í samfundet anerkendt i Danmark som selvstændigt trossamfund.

Op mod et halvt hundrede mødte op til fødselsdagsfesten på Vegavej, hvor de blev hjerteligt modtaget af Anna Shafie fra Aalborg.

Gæsterne kom fra store dele af Jylland til det fælles mødested for fødselsdagen. Der findes ikke er specielt bahá’í-mødested.

- Vi har ingen kirke, og vi har i øvrigt heller ingen præst, fortæller Anna Shafie.

Hun fortæller, at bahá’íerne mødes hver 19. dag hjemme hos de enkelte medlemmer, som omfatter både folk, som er rejst/flygtet fra mellemøsten og etnisk danske.

Mens gæsterne ankommer - flere medbringende en buket blomster - og bliver modtaget med kram, skifter de forskellige visdomsord fra Bahá’u’lláh på den store tavle, bl.a: "Så kraftig er enhedens lys, at det kan oplyse hele verden".

Efter velkomst af Anna Shafie var der musikalsk indslag af et par af musikerne fra Aalborg Symfoniorkester. Der blev vist en film om Bahá’u’lláh og så blev der sluttet af med fællesspisning.

www.bahai.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...