Frederikstorv indviet med taler, hygge, musik og et glas hvidvin

AALBORG: Der skal være plads til gøgl, musik, salg af økologiske gulerødder og meget andet.

Det var budskabet fra talerne, da det smukke Frederikstov fredag eftermiddag blev officielt indviet.

Torvet skal være et multikulturelt multisted midt i byen. Alle skal have mulighed for at gøgle, synge eller slå kolbøtte eller sælge varer på den brolagte plads midt i byen.

Det fik vi en lille forsmag på ved indvielsen. Der var boder med brød, honning og grøntsager. Der var kaffe, og der var tapas og der var vin til dem, der er til dét. Og midt i det hele sad skakspillerne og tænkte over næste træk.

2. viceborgmester Nuuradiin S. Hussein (S) gav de sommerklædte fremmødte en lille historisk gennemgang af pladsen og opfordrede alle til at være med til at gøre Frederikstorv til et levende, dynamisk byrum. Og tillykke med torvet, ikke bare til de omkringboende, men til alle, lød det fra viceborgmesteren.

Også rådmand Hans Henrik Henriksen og Jørgen Andersen fra Midtbyens Samråd understregede, at torvet skal være et sted, hvor stort set alt kan lade sig gøre. Og de efterlyste gode forslag til liv på torvet.

- Joh, Frederikstorv skal være et sted, der kan bruges til alle aktiviteter. Men selvfølgelig må det ikke være noget, der kan genere nogen, siger Jørgen Andersen, som også i sin tale huskede at minde Hans Henrik Henriksen om, at der skal findes penge til at fortsætte ordningen med en koordinator. Den nuværende koordinator af aktiviteterne stopper snart og en koordinator kan man ikke undvære.

Bilerne er fjernet fra torvet. Den beslutning har mødt kritik.

- Et torv uden biler er en helt rigtig beslutning, der er masser af p-pladser i bl.a. byens p-huse, lød det fra Jørgen Andersen.

"Kvinden i buret" sørgede for musikalsk underholdning. Det samme gjorde Rebild Rokoko Trio.

Havde Stig Møller været til stede, ville han helt sikkert have udbrudt: Sikke’n dejlig dag der er i dag- og sikke’n dejlig dag det bliver i morgen. Festen fortsætter nemlig hele lørdagen med torvemarked, musik, hygge og meget mere.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...