Sanger og sangskriver Tine Vingaard har været en del af det nordjyske musikmiljø i mange år. Mød hende her:

AALBORG: Sanger og sangskriver Tine Vingaard har rumsteret i det nordjyske musikmiljø i en del år trods sin unge alder. Hun debuterede som 15-årig med tekst og musik til en tysk biograffilm. Siden har hun udgivet en EP samt flere singler under navnet Tine Vingaard. I 2019 skiftede hun artistnavn til Vingard og har udgivet fire singler under det navn. Netop nu har hun travlt i studiet med at forberede udgivelser til 2021, og så har hun sin daglige gang på Det Jyske Musikkonservatorium, hvor hun studerer sang på kandidaten. Tine Vingaard er 23 år og opvokset i Nørresundby, men hun drømmer om at blive fuldtidsmusiker i Berlin

Susanne Justsen
Foto: Martin Damgård

Hvis jeg siger Aalborg, hvad får det så dig til at tænke på?

En by med liv og charme. Jeg er stor tilhænger af de bevarede steder og bygninger, som viser hvad Aalborg har været, lige midt i en stor udvikling.

Jeg tænker på grå dage og blæst men med en inderlig hygge op og ned ad gaderne. Aalborg er meget hjemmelig og tryg for mig.

Man skal ikke bo her længe for at kende alle hjørner og afkroge samt undergrundsmiljøerne. Jeg tror, at dette er med til, at tilflyttere hurtigt finder den samme hjemmelighed i Aalborg.

Hvilke steder betyder noget særligt for dig i Aalborg?

Jeg har uddannet mig i Nordkraft og Musikkens Hus, og derfor brugt helt vildt mange timer i de bygninger.

Derudover holder jeg meget af havnefronten. Jeg krydser næsten dagligt Limfjordsbroen og bevæger mig langs havnen – det er en beroligende tur.

Susanne Justsen
Foto: Martin Damgård

Hvilke personer i Aalborg betyder noget særligt for dig?

Jeg har min familie og alle mine venner i Aalborg.

Størstedelen af mit netværk, både personligt og professionelt, har tilknytning hertil, så der er rigtig mange mennesker med stor betydning for mig her.

Hvordan er det at være upcoming musiker i Aalborg?

Musikscenen i Aalborg har udviklet sig enormt meget de sidste år - til glæde for mange musikere.

Udover spillestederne er der gode muligheder for at give koncerter på alternative scener. Jeg synes generelt, at Aalborg har en dejlig åbenhed over for nye tiltag.

Lige nu er der en opblomstring af åbne scener og jam-aftener, som jeg synes gavner miljøet rigtig meget.

Hvad vil du gerne opnå med din musik?

Som artist ønsker jeg at inspirere voksne og unge til at følge deres drømme og begive sig ud på de mere usikre veje i livet. De veje, som baner sig selv i kombination med et brændende ønske derom.

Jeg ønsker, at min musik skal ramme det brede publikum. Når musik bliver gennemtænkt, kompliceret og indviklet kan det virke imponerende, men besværligt at forstå. Jeg vil med mine sange gerne bryde med dette og invitere publikum ind i en tilgængelig og folkelig verden.

Som sangskriver er min fineste opgave at få lytteren med på min rejse. Jeg har det allerbedst når, jeg befinder mig i musikkens umiddelbarhed - i øjenhøjde. Americana-universet byder på fantastiske harmonier og iørefaldende melodier.

Når vi spiller live, forsøger jeg at give folk en oplevelse, de husker, en tilstedeværelse og en personlig berøring med musikken.

Hvad er dine planer for fremtiden?

Når jeg er færdig på Det Jyske Musikkonservatorium til sommer, vil jeg flytte til Berlin for at være fuldtidsmusiker.

Berlin byder på mange scener, et stort publikum og et inspirerende byliv, og sidstnævnte vil jeg bruge i min sangskrivning. Jeg vil skrive musik i momentet og tage det direkte med ud på scenerne uden at genoverveje, polere og rette til. Jeg håber, at dette vil bringe endnu mere liv og oprigtighed til sangene, som senere skal samles på et album.

Derudover vil jeg arbejde for eksponeringen af dansk musik i Tyskland ved at sætte koncerter op for danske upcoming artister.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...