Risikotest til alle tirsdag 14. november

Alle kan på Verdens Diabetesdag 14. november få testet deres risiko for at udvikle type 2-diabetes. Uden behandling er diabetes (sukkersyge) livsfarlig, og derfor opfordrer Diabetesforeningen alle til at lade sig teste.

I Aalborg Kommune går 2317 personer rundt med type 2-diabetes uden at vide det, og 11587 skønnes at være på vej til at udvikle sygdommen.

Type 2-diabetes udvikler sig typisk så langsomt, at mange ikke mærker det. Hvis man går rundt for længe med ubehandlet diabetes, forøges risikoen for at få alvorlige følgesygdomme som blodpropper, blindhed, nyresvigt og fodsår, som i værste tilfælde kan ende med amputation.

På Verdens Diabetesdag sidste år fik 4 ud af 10 testede personer besked på at gå til lægen, fordi de havde høj eller meget høj risiko for at udvikle type 2-diabetes. Den høje risiko er overraskende for mange, fordi de færreste kender risikofaktorerne for eksempel, at type 2-diabetes er arvelig, og at risikoen stiger med alderen.

Risikotesten består af 7 simple spørgsmål, som placerer folk i en risikogruppe. Testen er udviklet af forskere på Diabetes Research Centre på Leicester Universitet i England.

På Verdens Diabetesdag 14. november kan man i Aalborg Kommune få testet sin risiko og få råd og vejledning her: Vejgaard Apotek kl.13 - 16:30. Arrangører: Aalborg Vejgaard Apotek og Diabetesforeningen i Aalborg. Aalborghus Apotek, Grønlands Torv 10, kl 9:00 - 17:30. Arrangører: Aalborghus Apotek og Diabetesforeningen. Fyrkilden Apotek, Fyrkildevej 7 kl 13:00 - 16:30. Arrangører: Fyrkilden Apotek og Diabetesforeningen i Aalborg

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...