Overhold retningslinjerne og tag imod vaccinerne, lyder rådede her op til helligdagene

AALBORG: Smitten med covid-19 fortsætter med at stige, og i dag, onsdag, er anden dag i træk med flere end 13.000 smittede på landsplan.

Her i Aalborg Kommune stiger tallene også dag for dag, og mens stigningen tidligere er betegnet som jævn, bliver den nu kaldt stejl.

- Det er høje tal, vi ser i øjeblikket, men stigningen er stadig ikke så markant som på landsplan, siger Jan Nielsen, der er ansvarlig for coronaindsatsen i Aalborg Kommune.

- Her i kommunen er der 203 nye smittede siden i går, hvis vi ser på tallet for en uge siden, var der 170 nysmittede fra tirsdag til onsdag.

Hvis man ser på de daglige coronatal fra Statens Serum Institut, er her 1723 smittede den seneste uge og en incidens på 780.

- Trods stigende smitte har vi stadig en lav incidens sammenlignet med andre kommuner. Vi er placeret som nummer 71 ud af 98, siger Jan Nielsen, der ikke har nogen forklaring på tendensen.

- Men der er ingen tvivl om, at smitten her også vil være stigende den kommende tid, der går et stykke tid før vi kan se effekten at vaccinerne.

I det hele taget fremhæver Jan Nielsen vaccination.

- Sørg for at blive vaccineret, det gør en forskel. Og hvis man bliver syg alligevel, kan vi se, at det er i mildere grad. Indtil videre slår den store smittespredning ikke igennem på indlæggelsestallet.

På et pressemøde i dag har sundhedsminister Magnus Heunicke i øvrigt oplyst, at man nu fremrykker tilbuddet om tredje vaccinestik til de 18 til 39-årige på grund af den generelle samfundssmitte.

- Der følger Aalborg Kommune også tendensen på landsplan, nemlig at man ser smitten spredt ud over mange aldersgrupper, Og det er derfor, flere nu får tilbudt vaccine, siger Jan Nielsen.

- Tidligere var det eksempelvis høje smittetal blandt uvaccinerede børn, her i kommunen. Men nu er mange af dem også vaccineret.

Udover vaccination kommer Jan Nielsen også med følgende råd her op til helligdagene.

- Tag en test hvis muligt, sørg for at spritte af og holde afstand, siger han.

- Og mød hinanden i mindre forsamlinger her hen over jul. Følg i det hele taget retningslinjerne fra sundhedsmyndighederne.

Hvis du gerne vil have foretaget en coronatest, finder du en oversigt over steder med henholdsvis PCR og hurtigtest her på Region Nordjyllands hjemmeside.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...