Udstillingen "With or without" åbner på lørdag 3. februar

AALBORG: På lørdag 3. februar er der mulighed for at komme helt tæt på de to amerikanske kunstnere Oliver Vernon & Christian Calabro. På Kirk Gallery i Danmarksgade præsenterer de udstillingen "With or Without", og de vil meget gerne i dialog med gæsterne om værkerne.

- Få en snak med dem om, hvilke tendenser vi oplever netop nu inden for abstrakt samtidskunst, fra to dygtige formidlere, som gerne vil dele deres erfaringer og viden, lyder det fra Lene Kirk fra Kirk Gallery.

- Kunstnerne har begge glædet sig rigtig meget til at komme, og har lagt et kolossalt arbejde i at præsentere en helt unik udstilling. Man vil her kunne opleve de sidste nye indenfor abstrakt ekspressionisme i et urbant udtryk, lag på lag i et uendeligt antal dimensioner, hvor man lokkes ind i et univers som ét stort hav af gensidigt afhængige verdener, tilføjer Lene Kirk.

"With or Without" er en kollaborativ udstilling, hvor Oliver Vernons og Christian Calabros arbejde for første gang bringes sammen i en udstilling hos KIRK Gallery.

Med deres ophav i to forskellige kulturer (Vernon: USA, Calabro: Schweiz) og efter at have studeret forskellige discipliner (Vernon: maleri/skulptur, Calabro: grafisk design), mødes de to kunstnere i en loftslejlighed i Brooklyn med tilstødende studier i 2001. Med parallelle interesser i kunsthistorien i deres arbejde tilbage fra de tidlige modernistiske bevægelser, udvikler deres kreative slægtskab sig i den kommende år før det reelle kunstneriske samarbejde begynder i 2010. I deres arbejde arbejdes der herefter med skæringspunktet mellem intuitiv gestikulerende markeringer og hårde skarpkantede designelementer, samtidig med at der blandes en rigid abstrakt formalistisk tilgang med ydmyghed overfor det absurde. Deres proces er spontan, hvor de forsøger at fange et øjeblik uden forudfattede meninger.

Samarbejde kan ses som en dialog mellem to forskellige sæt af tanker og teknikker, flettet ubesværet til en samlet, universelt sprog.

Der er fernisering lørdag kl. 12-14. Kunstnerne åbner udstillingen kl. 12.30

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...