Uhyggen breder sig op til halloween, og du kan selv gå på opdagelse i byens uhyggelige afkroge

AALBORG: Halloween nærmer sig og i den forbindelse er vi gået på jagt efter naturligt uhyggelige steder. Nogle steder gør i disse dage meget ud af at fremstå meget uhyggelige.

Men der er også steder, hvor uhyggen trives helt naturligt. Vi har samlet de mest uhyggelige af slagsen, så du ikke selv behøver gå på jagt efter dem.

Niels Skovmand og Anne  Norre
Elevatoren er ikke en der indbyder transport. Arkivfoto: Niels Skovmand

Parkeringshuset ved AKKC

Allerede udefra virker huset som et sted, man ikke har lyst til at bevæge sig ind - måske det er derfor, der næsten altid er ledige parkeringspladser? Med den falmede facade, smadrede ruder og planter, der vokser frem bag de slidte paneler ligner stedet en scene fra The Walking Dead.

Overalt fremstår huset beskidt og slidt, og hærgede elevatorer indbyder bestemt ikke til, at man skulle vove turen. Det virker som om, der er en overhængende fare for, at hvis man går derind, så kommer man aldrig ud igen.

Niels Skovmand og Anne  Norre
Trappeopgangen virker mere som et element i et walk through horror house end et egentligt bud på sikker gang. Arkivfoto: Niels Skovmand

De graffitibemalede vægge fremstår kolde og brutale med de anløbne fugtstriber, der overalt præger væggene. Det eneste der ville fuldende oplevelsen af rendyrket uhygge i huset, ville være et barn med mørkt hår, der nedstirrer én, når man forlader sin bil.

Det er ikke kun om aftenen, huset fremstår uhyggeligt. Selv i dagslys fortæller det her sted, at levende mennesker ikke er velkomne.

Bag døren ind til huset finder man trapperne. De kan være svære at finde, da ruden er blevet smadret og erstattet med en træplade, hvilket bare gør opgangen endnu mere uhyggelig. Med mindre man er specielt interesseret i at udfordre skæbnen, vælger de fleste da også at benytte sig af køreramperne i stedet, når stedet skal besøges til fods.

Niels Skovmand og Anne  Norre
Gellerupstien er blandt de uhyggeligste steder i Aalborg. Arkivfoto: Lars Pauli

Gellerupstien

Denne sti er med til at sikre, at man kan transportere sig sikkert under den trafikerede Universitetsboulevarden. Men den udstråler alt andet end sikkerhed.

Har man set sin del gyserfilm, vil man vide, at det er en rigtig dårlig ide at gå ned af en sti med store, mørke træer på begge sider, og når tunnellen dukker op, kan man mærke pulsen stige.

- Den ligger lidt afsides, så man føler sig som et nemt offer. Derudover er der noget med lyden fra vejen, der bliver forstærket dernede og så er der selvfølgelig mørket, forlyder det fra vores kilde.

Netop lyden, der giver genklang i den kolde beton, understreger uhyggen. Man skal ikke gå mange skridt, før ekkoeffekten giver indtrykket af, at man bestemt ikke er alene dernede.

Niels Skovmand og Anne  Norre
Alléskolen er prydet af knuste ruder. Arkivfoto: Martin Damgård

Alléskolen

Kører du jævnligt på Østre Allé har du helt sikkert kommenteret på den gamle Alléskolen, der bliver mere og mere forfalden, som tiden går. Skolen er fra 1955, og den ligger på hjørnet af Østre Allé og Sohngårdsholmsvej.

Har du tilmed en livlig fantasi, er der ikke grænser for, hvad man kan forestille sig af uhyggelige ting i den faldefærdige bygning.

Flere steder er ruderne knuste, og man kan øjne graffiti både inde og ude - den gamle skole er tydeligt velbesøgt.

Det kan dog ikke anbefales at tage et smut ind i bygning, for der er tale om privat ejendom, og derfor er der adgang forbudt. Du må derfor nøjes med at få spooky vibes udefra.

Niels Skovmand og Anne  Norre
Alléskolen er ikke i så fin stand, som det har været. Arkivfoto: Martin Damgård
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...