Er du vild med kryb og kravl, så er det her udstillingen for dig

AALBORG: Julen er ovre, og det hyggelige telt, der hele vejen igennem julen har vært fyldt op med boder og julehygge i Aalborg Zoo, er nu blevet indtaget af kæmpemæssige insekter.

Eller - de hedder faktisk leddyr, forklarer Søren Sørensen, som er formidlingsansvarlig hos Aalborg Zoo, hvor du fra den 5. februar kan finde de gigantiske dyr.

- Faktisk er 80% af alle de dyrearter, vi kender i dag, de her dyr, vi kalder leddyr. Det er både edderkopper, insekter, krebsdyr, tusindben og bænkebidere forklarer han.

Og frem mod efteråret kan du altså besøge den store udstilling, hvor både mariehønen, spyfluen, fugleedderkoppen og myggen er blevet blæst op til kæmpeformat, så de besøgende kan se alle de detaljer, der ellers normalt er svære at få øje på.

Sarah Thun
En kæmpestor myg og en halvstor edderkop er en del af udstillingen. Foto: Bo Lehm

- Vi mener jo, at alle dyr er lige spændende, og vi håber, at både voksne og børn vil udfordre sig selv med en tur i udstillingen. De er meget livagtige, og man kan også som voksen få et sug i maven. Men vi håber også at folk vil se, hvor fascinerende dyrene er, fortæller Søren Sørensen.

Han ser det som en udfordring at gøre svære ting spændende for børn. I denne omgang er der sat skilte op i børnehøjde, som forklarer om biodiversitet, som insekterne er en rigtig stor del af.

Sarah Thun
Der er skilte i børnehøjde, der giver viden om de kæmpestore dyr. Foto: Bo Lehm

- Vi drømmer jo om, at vores gæster får en fed oplevelse, men også at de lærer nogle nye ting på en spændende måde - og så giver vi nogle ideer til, hvad man selv kan gøre derhjemme for at fremme biodiversiteten i sin egen have, siger han.

Målgruppen for udstillingen er særligt børnefamilien med børn op til 12 år, og der bliver lovet både lyde, bevægelse og nogle spændende omgivelser, der sætter fantasien i gang, når de kæmpestore kryb kommer i øjenhøjde.

Sarah Thun
Der er mulighed for at komme i øjenhøjde med de ellers normalt meget små dyr. Foto: Bo Lehm
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...