Vinhandler er ikke i tvivl om, at vi fremover kommer til at se mere spiritus med insekter

AALBORG: Nu kan du prøve noget helt nyt i Aalborg; gin lavet på orangemyrer.

Det er Vin & Vin på Vestre Alle der blandt andre præsenterer dråberne fra Sams Island Distillery.

- Det er første gang, jeg hører om gin, der er lavet på myrer, siger ejer Martin Andersen, der i forvejen har et stort udbud på hylderne.

- Hvis nogen skal have den her gin, så er det os.

Tina Larsen
Den nye gin bliver primært solgt til feinschmeckere og som gave, fortæller Martin Andersen. Foto: Lars Pauli

Han fortæller, at orangemyrerne giver gin en smag af citrus - uden brug af citrusfrugt.

- Jeg er helt grebet af historien bag, jeg besøgte destilleriet på Samsø i sommer. De er to, der driver det, og de tager i skoven, når de har tid, og suger myrer op og kommer dem i fryseren, siger Martin Andersen.

- På den måde samler de cirka 2000 myrer, før de kan lave en portion - eller et destillat - på 100 liter.

Martin Andersen er ikke i tvivl om, at vi fremover kommer til at se mere spiritus med insekter.

- Indtil videre er der ikke så mange, der leger med det. Men hele verden rider jo på en grøn bølge, og i den sammenhæng er insekter vejen frem. De er allerede brugt i madlavning, og nu kommer turen til spiritus, siger han.

Det er tre uger siden, flaskerne med gin landede på hylderne, og de er blevet godt modtaget.

- Vi sælger den mest til feinschmeckere og til gaver, for det er en dyr gin i forhold til andre.

Sams Island Distillery laver også rom og snaps, og det næste der lander på hylderne hos Vin & Vin er netop en snaps - naturligvis lavet på Samsøkartofler.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...