Aalborg Cable Park er stedet, hvor voksne legebørn kan blive trukket rundt på vandet ved hjælp af stålwirer spændt op i master

AALBORG: Er du vild med fart og vand, så læg vejen forbi Aalborg Cable Park i Østre Havn i løbet sommeren. Her kan du prøve at blive trukket rundt i havnebassinet på wakeboard ved hælp af et kabeltræk styret fra land. Wakeboarding kan beskrives som en krydsning mellem vandskiløb og snowboarding.

Aalborg Cable Park blev anlagt i 2012 og har været et hit blandt aalborgenserne lige siden. Foreningen har i øjeblikket 180 medlemmer.

- Wakeboarding er udfordrende, skide sjovt, og det er nemt at lære, siger formand Christopher William Jelstrup.

De to kabler, som klubben råder over, er 180 meter lange og fungerer som en slags miljøvenlig erstatning for de speedbåde, som man traditionelt har brugt til wakeboarding og vandski.

Kablerne styres af en operatør, der kan tilpasse hastigheden til hver udøver.

- Men vi vil selvfølgelig gerne have, at folk kommer op på fuld speed, for så er det langt nemmere. Jo mere hastigheden falder, des længere ned i vandet synker man jo, forklarer Christopher William Jelstrup.

Afprøv dine evner

Det populære kabelanlæg henvender sig både til de øvede og til nybegyndere, der aldrig har prøvet at stå på wakeboard eller vandski før, men som gerne vil mærke suset på fjorden.

Og du behøver ikke at melde dig ind i Aalborg Cable Park for at opleve kombinationen af vand og fart i havnebassinet. Du kan sagtens nøjes med at afprøve dine evner en eftermiddag sammen med vennerne og leje det nødvendige udstyr, såsom wakeboard, vest og hjelm, af klubben.

- Det eneste, man behøver medbringe, er et håndklæde, siger Christopher William Jelstrup og understreger, at folk, der foretrækker mindre fart over feltet, også er velkomne.

- Vi har supboards, som man kan prøve, og hvis man foretrækker helt at blive på land, kan man eventuelt medbringe grillmad og lave det på vores grill. Vi har et rigtig godt fællesskab, som tager imod alle, siger han.

Aalborg Cable Park har åbent hver dag til udgangen af august.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...