Kom med på smugkig hos Espresso House i Bispensgade, der bliver den tredje største i Danmark

AALBORG: Når det gælder konceptforretninger, så starter de næsten altid i Aarhus, før de kommer til Aalborg. For en gangs skyld er det omvendt. Den nye Espresso House i Bispensgade er kædens første selvdrevne kaffebar i Jylland.

Kaospiloterne er i fuld gang

Der er heftig aktivitet i den nye kaffebar i gågaden. De sidste forberedelser skal ordnes inden den store åbning torsdag morgen.

Udenfor vaskes facaden, og det nye skilt poleres. Indenfor drøner håndværkerne rundt og får ordnet det sidste, alt imens medarbejdere fra Espresso House samler møbler, hælder bark i krukkerne og pakker varer ud.

Camilla Gammelgaard og Martin Damgård
Den sidste finpudsning, inden åbningen torsdag.

Midt i mylderet finder vi direktøren for Espresso House i Danmark, Nickolas Krabbe Bjerg, som faktisk selv er fra Aalborg.

Der er virkelig sket meget med byen, siden jeg flyttede tilbage i 1994, og jeg tror helt sikkert, der er plads til endnu en kaffebar. Det handler om folks adfærd og vaner, og der ser vi en tendens til, at flere og flere kommer ind forbi om morgenen og henter kaffen to-go, eller folk der gerne vil ind og have et hyggeligt frirum i løbet af dagen. Markedet vokser eksplosivt lige nu, og det ser ud til at fortsætte, fortæller han.

Plads til dagens time-out

Espresso House åbner i Fætter BR’s gamle lokaler midt i Bispensgade, og dermed er der cirka 360 kvadratmeter at boltre sig på til de kaffetørstige aalborgensere.

Kaffebaren er indrettet i en afslappet stil med en masse hyggekroge, sofaer og cafeborde. Uanset hvor man kigger hen, så er der tænkt over detaljerne. På reolerne står der pyntegenstande og bøger, og på væggene hænger der billeder og ure. Faktisk føler man, at man netop er trådt ind ad døren hjemme hos nogen. Det er da også en vigtig del af konceptet.

Espresso House-konceptet er bygget op omkring ordet hygge. Det er omfavnende og giver plads til en time-out fra den hektiske hverdag. Så det er sted, hvor man kan gå hen og hygge sig med sine venner og veninder og slappe af, siger Nickolas Krabbe Bjerg og fortsætter:

Vi har også vores eget risteri og vores egen bager, og derfor har vi nogle helt specielle kaffer og et bredere udvalg af fødevarer. Du kan for eksempel komme ind og spise morgenmad, frokost eller et stykke kage.

Bedste muligheder er i Aalborg

At der er morgenmad på menukortet spiller også ind i forhold til åbningstiderne hos Espresso House. De åbner nemlig dørene for de morgenfriske, og det er også tilfældet på åbningsdagen torsdag. Klokken 06.30 kan aalborgenserne nemlig træde indenfor i kaffebaren for første gang.

Camilla Gammelgaard og Martin Damgård
Morgenmaden er klar kl. 6.30

Der vil være gode tilbud på dagen, og så vil vi lave lidt ekstra larm udenfor butikken for at gøre opmærksom på, at vi er åbnet. Der vil også være gratis smagsprøver, fortæller Nickolas Krabbe Bjerg, der selv bliver i byen til åbningen.

Det er ikke et tilfælde, at det netop er aalborgenserne, der får den første store kaffebar i Jylland.

- Vi vil gerne præsentere konceptet, inden vi begynder at konvertere Baresso. I Vestdanmark stod valget mellem Aarhus og Aalborg, og der var flere grunde til, det blev Aalborg. Vi har altid haft et godt fundament i byen, og vi har mange loyale kunder. Så vi kunne bare se de bedste muligheder her, og så har vi altid ønsket os at ligge i Bispensgade, og det kunne lade sig gøre nu, afslutter Nickolas Krabbe Bjerg.

Camilla Gammelgaard og Martin Damgård
Direktøren for Espresso House i Danmark, Nickolas Krabbe Bjerg, var i Aalborg, hvor han i øvrigt stammer fra, for at følge med i de sidste forberedelser, inden åbningen.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...