Kunderne er begyndt at forudbestille over telefon og Instagram

AALBORG: Overalt på sociale medier er croissanten skubbet af tallerkenen for at gøre plads til et andet dejligt stykke bagværk: Fastelavnsbollen.

Sæsonen for fastelavnsboller er nu for alvor i gang, og det kan de særligt mærke i Vejgaard Bageri, hvor bagermester Henrik Bakgaard og hans hold har svært ved at følge med efterspørgslen på fastelavnsboller.

- Folk er helt vilde. Vi laver cirka 300 styk om dagen, og hver dag har der været totalt udsolgt, fortæller han.

Troede hypen stammede fra corona

Efterspørgslen steg ekstremt allerede sidste år, hvor de også introducerede en ny variant med creme og karamel-chokolade.

- Sidste år tog hypen til, og nu rider vi videre på bølgen. Vi troede egentlig, det var corona, hvor folk sidste år sad hjemme og hyggede sig. Men vi kan jo ikke blive ved med at give corona skylden, griner han og fortsætter:

- Jeg ved ærlig talt ikke, hvorfor det er blevet så populært.

Line Ettinger Julsgaard
Vejgaard Bageri laver udelukkende tre varianter: creme og marcipan, creme og choko-karamel og hindbær og borgmestermasse. Foto: Vejgaard Bageri

En hemmelig creme

Selvom du rundt omkring i Aalborg kan få fastelavnsboller i alverdens varianter med og uden flødeskum og pyntet med guldstøv eller bær, har Vejgaard Bageri gået næsten kontra på den trend.

- Vi holder os til en enkelt variant, nemlig den gammeldags uden flødeskum. Her laver vi tre forskellig slags fyld, så der er lidt at vælge imellem, siger Henrik Bakgaard.

Og det gammeldags virker.

- Det er en helt vildt gammel opskrift, men cremen er da lidt af en forretningshemmelighed, siger han.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...