Der er masser af udfordringer - for både øvede og motionister

AALBORG: Så kan du godt finde træningstøjet frem, Tough Trails vender nemlig tilbage.

Det er tredje gang, du kan deltage i Aalborgs vildeste forhindringsløb - også kendt som et OCR-løb, skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Forberedelserne er godt i gang. Op til 400 deltagere vil den 18. september kunne forcere de mere end 30 forhindringer, der er på den 6 km lange rute i Golfparken og Sohngårdsholmsparken.

Det kan umiddelbart lyde som hård kost for almindeligt dødelige, men ganske almindelige motionister vil sagtens kunne gennemføre forhindringsløbet. Det er nemlig tilladt at løbe sammen flere side om side og hjælpe hinanden over og igennem forhindringerne:

- Det er kun eliten, der skal gennemføre forhindringer på egen hånd. For nysgerrige kan det være en god idé at deltage i løbet sammen med en kammerat eller to. Det gør oplevelsen sjovere og løbet en smule nemmere, fortæller arrangør Katja Christensen, som selv dyrker OCR-disciplinen på eliteniveau.

Tough Trails holder en fortræningsevent 27. juni på Fitness Fabrikken i Havndal. Her vil man få lejlighed til at prøve formen af, før det hele går løs, og samtidig få et par staldtips fra nogle af erfarne OCR-atleter.

I tillæg til løbet for elite af OCR-atleter og løbet for solodeltagere, bliver der også et holdløb og et løb for børn.

- Forhindringsløbet har et stort potentiale i mine øjne. Det er helt suverænt som teambuildingsværktøj, og min erfaring er, at børn kaster sig ud i forhindringer med meget mod end fuldvoksne deltagere, siger Katja Christensen i pressemeddelelsen.

Sidste år lykkedes det hende at afvikle løbet med 250 deltagere trods corona-epidemien. Det er Katja Christensens håb, at løbet i år i mindre omfang vil blive præget af corona og de benspænd, det medførte i forbindelse med afvikling af sidste års løb.

- Det krævede noget ekstra planlægning at sørge for, at der var den tilstrækkelig afstand og håndsprit ved de forskellige forhindringer ved sidste års løb. Så jeg håber selvfølgelig, at vi har færre hensyn, vi skal tage i år, udover selvfølgelig at give deltagerne en helt fantastisk oplevelse, siger hun.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...