Anders Wested: Der er ikke længere brug for mit parti. Arkivfoto: Michael Koch
Mennesker

Trafikalt Folkeparti dropper byrådet

Ikke længere brug for mit parti, siger partiets eneste medlem Anders Wested

02. oktober 2017 kl. 15:01

Enmands-partiet Trafikalt Folkeparti har besluttet ikke at stille op til det kommende kommunalvalg. Partiet stillede sidste gang op til Aalborg Byråd med et enkelt punkt på dagsordenen: Nej til en 3. Limfjordsforbindelse hen over øen Egholm.

- Der er stor modstand mod dette projekt. Ifølge en opinionsundersøgelse i 2014 ønskede kun 27 % af befolkningen i Region Nordjylland den linjeføring, som politikerne havde valgt, siger Anders Wested, der er en-mandspartiets ene mand, i en pressemeddelelse.

Som tiden er gået, er modstanden mod den 21 km. lange motorvej vest om Aalborg og hen over den lille ø blevet stadig større, også i de politiske kredse, mener han.

- Der er et nyt parti på vej ind i lokalpolitik, Alternativet, som er skarpt modstander af at ødelægge Egholm med en motorvej. Desuden er der grøde i Socialdemokratiet i Aalborg Byråd, hvor bl.a. tidligere formand for Aalborg City, Arne Schade, stiller op med et nej til Egholm-motorvejen som mærkesag, siger Anders Wested.

- Hvad angår De Radikale, har de altid været imod den vestlige linjeføring i byrådet. I Regionsrådet har det været modsat, men her er der kommet nye spidskandidater, som foretrækker en bedre forbindelse øst om byen, bl.a. begrundet med, at Aalborg i de sidste årtier har udviklet sig mod øst, og det derfor er vigtigst at sikre passagen her. Også i Dansk Folkeparti er der skepsis mod "et enormt dyrt byggeri hen over den naturskønne plet, som Egholm er, når der i øvrigt kan findes andre gode løsninger for Jammerbugt", siger nr. 2 på DF’s liste til regionsrådet, Erik Høgh-Sørensen. Når både De Radikale, Alternativet, SF, Enhedslisten og måske Dansk Folkeparti vil have en anden løsning, er det jo halvdelen af partierne i kommune og region, så er der ikke længere brug for mit parti, lyder det fra Anders Wested.

Trafikalt Folkeparti fik 217 stemmer ved sidste valg.

- Det var ikke så meget. Men det var jo også lidt specielt med et parti, der kun beskæftigede sig med trafikpolitik, og desuden lå jeg på hospitalet næsten hele valgperioden. De 217 stemmer var ikke nok til et byrådsmedlem, men via et valgforbund med De Radikale blev der alligevel skubbet til mandatfordelingen og dermed fordelingen af rådmænd i Aalborg, slutter Anders Wested.

Annonceret indhold

Nyeste