Sådan kommet knudepunktet til at se ud efter en makeover. 
Livet her

Trafikknudepunkt får en makeover til 25 mio. kr. - og der er også noget til elbilejerne

Anlægsarbejdet går snart i gang 

18. januar 2023 kl. 15:12

AALBORG: Der er afsat 25 mio. kr. til en større makeover, når Vejdirektoratet til marts går i gang med at udbygge samkørselspladsen ved Th. Sauersvej og Universitetsboulevarden i Aalborg Øst med fokus på grønnere mobilitet.

Det ombyggede nye knudepunkt skal blandt andet øge samkørsel og skabe bedre vilkår for bustrafikken. Ifølge vejdirektoratet er formålet med projektet "at skabe et nyt knudepunkt i Aalborg Øst, der skal styrke fremkommeligheden på vejene samt skiftet til en grønnere og mere bæredygtig transportform".

Knudepunktet set fra syd med nye toiletbygninger og optimeret skiftezone.

I projektet er der desuden lagt op til en udvidelse af parkeringsarealet i to områder med mulighed for både kort- og langtidsparkering. Vejdirektoratet vil også gøre klar til el-ladefaciliteter, hvor driften vil blive udbudt eksternt.

Lynladere

By og landskabsudvalget i Aalborg Kommune fik tilbage i juni en oversigt over, hvad der skal etableres. Her kunne man læse, at der skulle være 2 el-ladestandere til lynladning i et drive-in-system, hvor to biler kan lade samtidig. Desuden skulle der etableres seks el-ladepladser til almindelig ladehastighed, som skulle placeres ved p-pladser nærmest Universitetsboulevarden.

- Vi vil se på erfaringerne med ladestandere og på om vi kan få folk til at bruge dem. Er det interessant at lynlade på en pendlerplads, hvor du skal holde otte timer eller er det ikke, siger afdelingschef i Vejdirektoratet Niels Agerholm til Nordjyske.

Samkørselspladen får den stor tur.

Han tilføjer, at Vejdirektoratet på den måde gerne vil bidrage til den grønne omstilling. Omdannelsen af pladsen skal give erfaringer til at omdanne andre lignende pladser i Danmark. 

- Det er et projekt, hvor vi vil forsøge at udfordre vanetænkningen. Vi skal lære fra det, for vi står med en række andre pladser rundt om i landet, som godt kunne trænge til en tur, siger Niels Agerholm. 

Vejdirektoratet inviterer i øvrigt borgere og brugere af knudepunktet til et informationsmøde i februar, hvor den endelige plan for knudepunktets udformning vil blive præsenteret.

Udbud

I februar sender Vejdirektoratet anlægsopgaven i udbud, og efter planen starter arbejdet som nævnt op i løbet af marts. Knudepunktet forventes at stå klar ved udgangen af 2023 med undtagelse af enkelte arbejder.

Hos Aalborg Kommune er man godt tilfreds.

- Med knudepunktet får vi en bedre og yderst vigtig sammenhæng mellem transportmidlerne. Kører man i bil til Aalborg, kan man skifte til både Plusbus, cykel, løbehjul eller andre mobilitetsformer på den sidste del af rejsen. Ligeledes bliver der blevet endnu bedre forhold for samkørsel end i dag, når man rejser ud af byen, siger by og landskabsrådmand Jan Nymark Thaysen (V).

Tidligere har by- og landskabsudvalget også fået en orientering om, at knudepunktet også skulle opgraderes med et nyt parkeringsareal i direkte tilknytning til Plusbus, så der er let og hurtig omstigning mellem bil og Bus. Desuden fik man at vide, at der der etableres store” P-pladser til eks. handicapbusser, autocampere og lignende, mulighed for af- og pålæsning i forbindelse med charterbus-trafik, plads til etablering af transformerstation til strømforsyning af elladestandere.

Pladsen vil i øvrigt være åben under anlægsarbejdet.

- Det er en helt central pendlerplads, for folk i Aalborg, så det vil være en skidt ting at lukke, siger Niels Agerholm fra Vejdirektoratet. 

Annonceret indhold

Nyeste