Mennesker

Trainee til Tall Ships Races: Frederik sejlede skib over målstregen

24-årige Frederik har taget turen fra Antwerpen til Aalborg som trainee på sejlskibet Morgenster

03. august 2022 kl. 19:47

AALBORG: Tall Ships Races står for døren, og lige om lidt kan vi glæde os over de mange flotte sejlskibe, der ligger til kaj langs havnefronten ved Aalborg og Nørresundby.

I Det Nordjyske Mediehus har vi sendt en række unge mellem 15 og 25 år afsted som trainees på de mange sejlskibe. En af af dem er 24-årige Frederik Krejberg fra Mors. Læs hans dagbog over hans tur fra Antwerpen til Aalborg herunder - og se de mange flotte billeder fra turen i billedgalleriet.

Afgang fra havnen i Antwerpen. Foto: Frederik Krejberg

Dag 1, 25. juli

Jeg er ankommet til Antwerpen Havn, hvor jeg skal finde det skib, som jeg skal sejle med de næste 7-8 dage. Jeg skal sejle med skibet Morgenster, der er et 38 meter langt skib fra 1919 og holder til i Nederlandene.

Det meste af dagen på skibet går med at komme ud af havnen. Vi skal både igennem et stort industriområde og en sluse, før vi til sidst kan smide anker ca. 20 km nord for Antwerpen.

Hvordan starter man bedst sin første dag om bord på et skib? Du skal naturligvis op i toppen af masten!

Forberedelserne til præsentation over Danmark til skibets andre trainees er godt i gang. Foto: Frederik Krejberg

Dag 2, 26. juli

Anden dag ombord Morgenster går med at få skibet væk fra land og helt ud på åbent hav og hen mod løbets startlinje, som ligger et stykke ude i Nordsøen.

Som en lille fælles aktivitet skulle alle trainees forberede en præsentation af deres hjemland. Alle trainees kommer fra forskellige lande, og derfor tales der også engelsk på skibet, så alle kan forstå hinanden.

Vejret er ikke lige godt alle dage på vores tur til Aalborg. Foto: Frederik Krejberg

Dag 4, 28. juli

Hele tredjedagen ombord på skibet er gået med at have søsyge - søsygen fik godt fat i mig! Vi går derfor bare direkte til dag 4, som forløbet noget mere roligt.

I løbet af dagen, er der stort set ikke noget vind, så vi kommer ikke rigtig videre i løbet i dag. Det gav tid til lidt mere hygge blandt os trainees og resten af skibets crew.

Min første gang ved roret. Foto: Frederik Krejberg

Dag 5, 29. juli

I dag får jeg lov til at stå ved roret for første gang. Tilgengæld er det også min opgave at gøre skibets fællesområder og toiletterne rene.

Om aftenen har vi lidt sjov over radioen.

Dagens fællesaktivitet består af at tegne indersiden af skibet på dækket. Foto: Frederik Krejberg.

Dag 6, 30. juli

En stor del af at være trainee handler om at lære, hvordan man sejler et sejlskib. I dag har jeg lært at skrive logbog og positioner ned. Logbogen er en slags journal til optegnelse om skibets fart, kurs, vejrforhold, daglige begivenheder osv.

I dag er fællesaktiviteten, at vi skal tegne hele indersiden af skibet på dækket. Det kom der rigtig mange sjove tegninger ud af.

Det er gråt i gråt på turens dag 7. Foto: Frederik Krejberg

Dag 7, 31. juli

Vejret står på regn, regn og atter regn, men det stopper ikke os trainees fra at afholde en fed præsentation af Danmark til hjemlands præsentation.

Da mit hold og jeg møder ind på vores sene vagt, finder vi ud af, at holdet før os havde gemt vores midnats-snack og lavet et orienteringsløb for, at vi skulle finde dem.

På toppen af Morgenser på sidstedagen. Foto: Frederik Krejberg

Dag 8, 1. august

Vi kan se på radaren, at det bliver vores sidste dag af Tall Ships Races-løbet, så jeg står tidligt op for at se solopgangen fra toppen af masten en sidste gang, inden turen endeligt er forbi. Som et kæmpe prik over i'et får jeg lov til at være den, der sejler os over målstregen.

Efter vi krydser målstregen, sætter vi kurs mod Skagen og tager den hurtige vej rundt, som selvfølgelig er søvejen, og sejler sydpå i Kattegat, hvor vi smider anker et stykke fra Frederikshavn.

Nu er der kun fejringen i Aalborg tilbage af Tall Ships Races-eventuret.

Annonceret indhold

Nyeste