Tunge efterårsretter er et hit i kulden

AALBORG: Visnede blade i gul-brune farver hvirvler omkring i gaderne, og vinterjakker, uldne sokker og trøjer er så småt fundet frem fra gemmerne igen. Det er hyggetid. Tid til varm kakao, dynetid og ikke mindst dejlig styrkende efterårsmad. Vi elsker at varme os med sammenkogte retter, stege med hele molevitten, kartofler, rodfrugter og ikke mindst en god gammeldaws sovs. Vi har fundet 3 steder i byen, hvor du enten kan nyde et dejligt måltid mad i hyggelige omgivelser eller tage maden med hjem som take away.

Bistro V

Bistroen med rødder i Hjørring er kendt for deres solide mad, og de har også lidt forskelligt på menuen, der kan betegnes som rigtig efterårsmad. De har et koncept der hedder Sunday Roast, hvor du hver søndag kan smovse igennem med sovs, kartofler og en lækker steg. Du kan spise alt det du vil af hovedretten, og så får du endda også forret med. Hvis du også vil slutte måltidet af med en dessert, så kan du også det. Et andet godt bud på en dejlig efterårsret hos Bistro V er retten Bradepanden, der er fast på menuen. Her får du en braiseret griseskank med puffet sværd, beder, sky, kartoffelpuré og svampe Begge retter kan købes i restauranten og ikke som take away.

Pauline Vink
Bistro V har retten Bradepanden på deres menu, der består af braiseret griseskank. Foto: Bistro V

Victors Madhus, Nørresundby og Aalborg

Både hos Victors Madhus, Nørresundby og den nyligt åbnede Victors Madhus, Eternitten kan du få tre forskellige brasserie-retter, der både kan nydes i restauranten eller bestilles som take away. Her kan du få en ret, der enten bygger på ko, kylling eller gris, så der er lidt for enhver smag. Ko-retten består af oksespidsbryst med en kraftig skysauce, så her kan det rigtig smages, at retten har haft god til til at koge godt ind. Kyllinge-retten består af kyllingebryst i en cremet hvidvinssauce, tomater og løg. Du kan også vælge den lidt mere utraditionelle grise-ret, der er spoleben fra gris i barbecuemarinade, grøntsagssauté og ikke mindst godt med bacon. Alle retter serveres med en mos af kartofler og rodfrugter.

Den Lille Havfrue

Den Lille Havfrue er et hyggeligt lille autentisk gammeldags køkken i Vejgaard, der laver retter til at spise i huset, som take away og til selskaber. De har et fast dagens ret koncept, hvor du for eksempel kan få bøfsandwich, oksecuvette eller flæskesteg, men hver dag er der også fem gryderetter på menuen, som sælges hele dagen indtil der er udsolgt. Her kan du enten få millionbøf, oksegullash med løg og gulerødder, mørbradgryde med løg og champignoner, kylling i karry med løg og gulerødder eller svensk pølseret med purløg. Gryderetterne kan både fås som en lille og en stor portion.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...