Trine Ottosen har boet i Aalborg hele sit liv, og det giver masser af minder. Foto: Martin Damgård
Mennesker

Trine vil have os til at være sammen - sammen

Trine Ottosen står bag det nye koncept SammenSammen - og så har hun boet hele sit liv i Aalborg. Mød hende her

20. juni 2020 kl. 09:58

AALBORG: Iværksætteren Trine Ottosen har netop lanceret konceptet SammenSammen - en abonnementsordning, hvor børnefamilier får ideer og fif til små aktiviteter i hverdagen, der skaber mere glæde og nærvær i mobilfri stunder.

42-årige Trine Ottosen er vokset op i Frejlev og har været lærer i 17 år, men efter at have haft stress flere gange, er hun nu blevet selvstændig.

Hvis jeg siger Aalborg, hvad får det så dig til at tænke på?

”Hjem” - der er bare her, jeg hører til!

Jeg elsker byens sjæl og charme, og så nyder jeg i høj grad skønne gåture på havnepromenaden og i gågaden.

Penny Lane er et særligt sted for Trine Ottosen - her kommer hun både med familie og veninder. Foto: Martin Damgård

Hvilke steder betyder noget særligt for dig i byen?

Jamen hele Aalborg betyder noget for mig.

Jeg har jo så mange minder tilbage fra barndommen og ungdommen. Men et helt konkret sted, jeg knuselsker, er simpelthen cafeen Penny Lane!!! Den skønne og unikke cafe har skabt rammen om hygge med så mange af de mennesker, jeg holder af. Jeg elsker også Lange Kunsthåndværk og vores bibliotek, og så synes jeg, Nordkraft er et fantastisk sted.

Du har netop lanceret SammenSammen - hvorfor tror du, børnefamilier i Aalborg har brug for det koncept?

Fordi vi har en travl hverdag, og mange af os ubevidst bruger meget tid på vores mobiler. Vi kommer nemt til at være i samme rum uden at være sammen.

På sigt kan det få konsekvenser for både børn og voksne - og faktisk ligger vi på en førsteplads i forhold til børns skærmbrug i Danmark. Denne udvikling trækker paralleller til, at hvert fjerde barn føler sig ensomt.

Jeg synes, at tiden er kommet til at minde hinanden om - og på - de små ting i hverdagen, stunderne sammen, for vi vokser og styrker vores børns selvværd gennem oplevelsen af at blive anerkendt og værdsat - ikke ved, at det bliver sagt med ord.

Jeg tror på, at vi skal ”drysse glimmer i hverdagen” i vores måde at være sammen på .... DET tænder nemlig lys i børne- og voksenøjne. Og det fortjener børnefamilierne!

Hvad er det, du gerne vil gøre for børn og ikke mindst deres forældre?

Jeg vil gerne skabe bevidsthed om - og give simple redskaber til, at vi nemt og enkelt kan skabe tid, nærvær og glæde i hverdagen.

Vi har jo ikke tid til at hive det store matadorspil frem hver aften, hoppe på cafe eller diske op med de store gaver. Men mindre kan også gøre det - og det bedste, børn ved og ønsker sig, er tid sammen med deres forældre, viser en undersøgelse foretaget af Børnerådet.

Derfor har jeg udviklet ”familiekortene”, som er i SammenSammen-boksen. På familiekortene er der beskrevet små aktiviteter, som skaber nogle magiske stunder i hverdagen, der skaber glæde helt ned i maven; Vi kan nemlig gøre pligterne til en leg, gøre morgenmåltidet festligt og minde om og på hinanden, så vi MÆRKER, at vi er en vigtig del af et familiefællesskab. Så udover, at aktiviteterne er nemme og simple at implementere i hverdagen, så har de nogle underliggende lærende effekter - bl.a. at danne fundament for en sund selvfølelse, så børn føler sig som ”nogen” i stedet for ”noget”, og det vokser børn af - og så smitter det i øvrigt af på hele familien.

Du har levet hele dit liv her i byen - hvad er det, der har fået dig til at blive?

For mig betyder det meget at være tæt på min familie og venner.

Når alt kommer til alt, er det vigtigste, vi har, de mennesker, der er omkring os.

Hvilke personer i Aalborg betyder noget særligt for dig?

Mine børn, mand og vores familier betyder alt for mig.

Men samtidig er jeg så heldig at have nogle fantastiske venner i og omkring Aalborg. I mit nye liv som iværksætter er jeg simpelthen også så taknemmelig for alle de hjælpsomme mennesker, jeg møder i - og omkring Aalborg.

LÆS OGSÅ: Små fif i postkassen skal give os en bedre hverdag

Trine Ottosen har netop lanceret SammenSammen, som blandt andet laver abonnementskasser til børnefamilier. Foto: Martin Damgård
Annonceret indhold

Nyeste