1000 familier får i weekenden hjælp på julen af Aalborg Citykirke

AALBORG: Mange familier står i en svær situation her op til jul. Og corona har ikke gjort udfordringerne mindre i år.

Men 1000 familier her i Nordjylland kan i weekenden se frem til at få en stor julekurv med alt til at forsøde højtiden. Det er Aalborg Citykirke, som står bag uddelingen af de mange hjælpepakker til trængte familier.

Det er den hidtil største uddeling, som kirken står for. Sidste år blev det til 850 julekurve, men behovet er stigende.

- Ud fra ansøgningerne er det tydeligt, at mange familier står i svære situationer, og ud over en trængt økonomi oplever de forskellige livskriser. Derfor vil vi gerne give en opmuntring og forhåbentlig sprede glæde og håb i denne tid, siger Carsten Jensen, der er en af præsterne i Aalborg Citykirke, i en pressemeddelelse.

Samtidig med uddelingen bliver der også delt 1500 julegaver ud til børn og teenagere.

Fra lørdag formiddag står frivillige klar til at pakke de mange varer. Hver julekurv vejer omkring 20 kg og indeholder madvarer til en traditionel, dansk julemiddag samt julegodter. Da pakningen foregår i kirkens bygning, sker det inden for de gældende retningslinjer fra Kirkeministeriet, som gør det muligt at være mere end 10 personer samlet. Alle frivillige bærer naturligvis mundbind/visir, spritter hænder ifm. arbejdet og holder afstand til hinanden.

Aalborg Citykirke har en i årrække delt julekurve - eller poser - ud, men uddelingen i år er den hidtil største. Foto: Aalborg Citykirke

Uddelingen går i gang lørdag middag med de første 700 kurve. Der er lavet drive-in på kirkens parkeringsplads og ansøgerne har fået et tidsinterval, hvor de skal møde op. Små teams af frivillige møder ansøgerne ved bilen og leverer julekurv og gaver direkte, så man ikke behøver stå ud.

Søndag kører frivillige ud i hele Nordjylland med ca. 300 af julekurvene til de ansøgere, som af forskellige årsager ikke havde mulighed for selv at afhente.

Uddelingen af de 1000 julekurve til en samlet værdi af 750.000 kroner er finansieret gennem indsamlinger i Aalborg Citykirke, fondsmidler samt donationer fra privatpersoner og erhvervsdrivende.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...