Se hvad det kommer til at betyde for dig

AALBORG: Fra 7. december gælder følgende restriktioner i hele landet: Færre kunder pr. kvadratmeter i store butikker, storcentre, stormagasiner mv. Skiltning af antal kunder tilladt i lokalet i detailhandlen. Ensretning i store butikker, storcentre og stormagasiner. Sådan står der på coronasmitte.dk, men hvad kommer det til at betyde for din julehandel?

I Aalborg Storcenter har man styr på situationen.

- Som kunde kommer man ikke til at mærke noget. Vi vil gøre mere opmærksom på, at man skal holde til højre, lyder fra Centerchef Preben Bjerregaard.

I Storcentret har man lavet beregninger på, hvor mange der må være i centret, og det giver en reduktion på 25% besøgende. Man behøver derfor ikke frygte at blive afvist ved indgangen.

- Så skal der godt nok komme mange, og så vil det også kun være kortvarigt, inden der igen bliver plads. Vi har fuldstændig styr på, hvor mange der må være her, og hvor mange der er. Så det bliver ikke noget problem, lyder det fortrøstningsfuldt fra Preben Bjerregaard.

Hos Aalborg City tager man også restriktionerne med ophøjet ro.

- Vi har igennem flere måneder vist, at man har fuldstændigt styr på det. Butikkerne ved, at der skal være sprit, at man skal bære mundbind, og de ved, hvor mange der må være i butikkerne. Vi skal bare fortsætte, som vi har gjort igennem længere tid, lyder fra direktør for Aalborg City, Flemming Thingbak.

I de nye restriktioner anbefaler man, at gågader og butiksstrøg bliver anbefalet ensrettet. Noget vi allerede har haft længe i Aalborg.

- Det vil jeg gerne rose vores by for. At den tog initiativet til, at lave den gule stribe i gågaden allerede inden nogen tænkte på ensretning. Det var meget fremsynet, lyder det fra Flemming Thingbak.

Det var kommunen der i samarbejde med politiet tog initiativet til den karakteristiske gule linje i gågaden.

Afslutningsvis kommer der en direkte opfordring til os forbrugere.

- Husk for alt i verden at få købt gaverne i de fysiske butikker. Når det bliver sommer, synes vi jo, at det er så dejligt, at der er butikker. De er der jo kun, hvis de har kunder, lyder det fra Flemming Thingbak.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...