Skiftende vejr har sat bremsen i det ellers rekordstore salg af billetter til Grøn i Aalborg, men det stopper ikke festen

AALBORG: Der var lagt op til både godt vejr og rekordsalg til Grøn i Aalborg, men det blev i stedet en halvvåd fornøjelse og knap så mange gæster. Heldigvis er de, som er mødt op med festivalstole og regnslag, i godt humør.

I skrivende stund har mere end 13.000 gæster fundet vej til pladsen på Hvorup Kirkevej, hvor Grøn-karavanen er rykket ind med deres 700 frivillige, tre scener, ikoniske kæmpe ølflasker og utallige madsteder og barer.

Og det tal kan stadig nå at vokse, men det rammer næppe sidste år, hvor der var totalt udsolgt med 21.000 publikummer.

Camilla Gammelgaard
Alphabeat var på årets plakat. Foto: Lasse Sand

En streg i regningen

Grøn har i år flere nyheder med sig rundt i landet. For eksempel deres bæredygtige tiltag med genanvendelige ølkrus og en gigantisk opvaskemaskine, som de har investeret i i samarbejde med Tuborg, Roskilde Festival, Northside og Tinderbox under sloganet: "Tuborg ta'r opvasken". Dermed er det slut med de ikoniske plastikglas, men det ser ud til at falde i god jord blandt gæsterne, som under hele koncerten kan bytte deres krus til et rent.

En anden nyhed i år er, at man har droppet den velkendte bungy jump-kran, der nærmest har opnået kultstatus igennem de sidste 20 år, til fordel for "Darezone" - et helt nyt område med aktiviteter. Desværre for vovehalsene, så var det hverken til stede ved gårsdagens koncert i Aarhus eller her i Aalborg.

Det tog efter sigende længere tid end beregnet at pakke det ned og fragte det til næste by, og den udfordring forsøger man nu at løse inden de sidste koncerter i næste uge. Aalborgenserne må altså undvære både kran og "Darezone".

Til gengæld kunne gæsterne i år kaste hænderne op til en veloplagt Kato, der både havde medbragt røgmaskiner, konfetti og ild på den relativt nye Ghettoblaster-scene, der binder pladsen sammen på midten.

Camilla Gammelgaard
Humøret er i top til Grøn. Foto: Lasse Sand
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...