Du skal især være opmærksom omkring havnefronten - samt på Limfjordsbroen i forbindelse med det store fyrværkerishow

AALBORG: Omkring 40 skibe med besætninger samt forventede 750.000 gæster er i byen i forbindelse med The Tall Ships Races i begyndelsen af august.

Og læg så lige Danmarks største fyrværkerishow oveni, noget der allerede er stor interesse for og som helt sikkert også vil trække masser af mennesker til byen.

Tina Larsen
Da Aalborg i 2019 senest var vært for The Tall Ships Races kunne du også opleve et storslået fyrværkerishow fra Limfjordsbroen. Arkivfoto: Hans Ravn

Tall Ships Races er en kæmpe event, og den kommer til at sætte et stort præg på trafikken - så du skal være særligt opmærksom på afspærringer samt muligheden for parkering.

Der bliver masser af liv i byen, og det er da heller ikke nogen hemmelighed, at arrangøren af Tall Ships Races opfordrer til, at du bruger kollektiv trafik i de dage, den kæmpe havnefest finder sted.

For at skabe et overblik og informere i god tid, har arrangøren lavet det her overblik over, hvad du skal være særligt opmærksom på:

Afspærring af Nyhavnsgade

Fra tirsdag 2. august kl. 07.00 til søndag 7. august kl. 18.00 er Nyhavnsgade spærret fra Rendsburggarde til Ved Stranden.

Afspærring af Limfjordsbroen

I forbindelse med fyrværkeriet lørdag 6. august bliver Limfjordsbroen lukket for passerende trafik. Kl. 12.00 Afspærring af østligste vejbane, fortov og cykelsti på Limfjordsbroen.

Kørsel mod nord kun i et spor.

Kl. 18.00 Limfjordsbroen spærres for al passage.

Limfjordsbroen åbnes for ordinær trafik således søndag den 7. august:

Kl. 01.00 Fodgængere på vestlige fortov.

Kl. 01.15 Kørende trafik mod nord.

Kl. 01.30 Limfjordsbroen åbnes for sejlads.

Kl. 02.00 Al kørende trafik.

Afspærring af Kulturbroen

Fra kl. 22.45 til 23.40 vil Kulturbroen være lukket for passage fra såvel Aalborg- som Nørresundby-siden. Umiddelbart efter, at fyrværkeriet er forbi lørdag aften, bliver Kulturbroen åbnet igen.

For sejlende

Fra 6. august kl. 18.00 til 7. august kl. 01.30 vil Limfjorden fra 200 meter øst til 300 meter vest for Limfjordsbroen være afspærret for al sejlads. Afspærringen er markeret med orange bøjer.

Småbåde, der ikke kræver broåbning, kan passere indtil kl. 22.30.

Der er broåbning af Limfjordsbroen kl. 19.00. Sejladsforbud, der kræver broåbning, ophæves fra kl. 19.00 – til gennemsejling er afsluttet.

Parkering

Vi henviser til de offentlige parkeringspladser i Aalborg. Hvis du har det blå handicapskilt, er du fritaget for at betale for at parkere på kommunens parkeringspladser. Dette gælder uanset, om du parkerer i en handicapbås eller på en almindelig betalingsplads.

Der er etableret yderligere handicapparkering ved By- og Landsskabsforvaltningen på Stigsborg Brygge.

Offentlig transport

Vi opfordrer til, at du bruger offentlig transport til og fra The Tall Ships Races, lyder det også fra arrangøren.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...