Motionsløb, musik og motorer - Se hele programmet for søndagen her

AALBORG: Hele Nordjyllands Limfjordstunnel runder 50 år på søndag.

Derfor er kommunen i samarbejde med regionen, DGI og Nordjysk Vintage Motor Klub nu klar med programmet for fejringen af dagen.

Det har længe været kendt, at dagens helt store begivenhed er Aalborg Halvmarathon med distancer på 10 og 21 km. I år bliver tunneljubilæet også markeret med en særlig 5 km walk gennem tunnelen. Her skal de 2500 tilmeldte tidligt op, for det er de gående, der bliver sendt først af sted.

Kl. 08 er der nemlig afgang fra Stigsborg Brygge. De første gående forventes i mål ved Honnørkajen kl. 09:00, de sidste kl. 10:00. Deltagerne får ved ankomst til Honnørkajen udleveret et personlig gangbevis.

Motionsløb gennem Limfjordstunnelen

6.000 tilmeldte løbere løber 10 km eller halvmaraton med start ved Aalborghus Slot. Der løbes mod øst ad Nyhavnsgade, og de ankommer igen til Honnørkajen fra vest langs havnefronten.

Flere nordjyske politikere har meldt deres ankomst, bl.a borgmester Thomas Kastrup-Larsen og skatteminister Karsten Lauritsen, der begge løber halvmaraton, mens regionsrådsformand Ulla Astman tager 10 km.

- Vi glæder os meget til dagen og er utroligt glade for at så mange mennesker har valgt at deltage i festlighederne, siger Ulla Astman og Thomas Kastrup-Larsen i en pressemeddelelse.

Kl. 09:00 Er der start for halvmarathon og 10 km fra Honnørkajen

De første 10 km løbere forventes i mål ved Honnørkajen kl. 09:35. De første halvmarathon løbere forventes i mål kl. 10:10. De sidste løbere kommer i mål inden kl. 12:20.

Fest og musik på Honnørkajen

Kl. 08:00 Musik starter på Honnørkajen.

Kl. 11:30 Præmieoverrækkelse for motionsløb på scene

Kl. 11:45 Officielle taler

Kl. 12:00 Souvenirs går på scenen og spiller indtil kl. 13:00

Veteranbiltræf på Aalborghus Slot

En stor samling flotte veteranbiler vil deltage i fejringen af Limfjordstunnelens 50 års jubilæum.

- Da Limfjordstunnelen blev indviet for 50 år siden i 1969, kørte mange veteranbiler som de første gennem tunnelen, lige efter Kongen. Det vil vi gerne gentage, og vi har i dagens anledning samlet 50 biler, hvor af nogle også kørte med for 50 år siden, siger Bent Gregersen fra Nordjysk Vintage Motor Klub.

Bilerne vil flere gange i løbet af søndagen køre gennem tunnelen, og publikum er meget velkomne til at køre med. Passagerne udvælges blandt de fremmødte i slottets gård.

Der vil også være kørsel for særligt indbudte gæster. De kan bl.a. komme ud at køre i bilen Krone 5, som har været ejet af kongehuset fra 1970 til 2015.

Kl. 10:00 Der holder 50 veteranbiler til fremvisning i slottets gård indtil kl. 14.00

Kl. 10:15 Udvalgte veteranbiler kører gennem tunnelen

Kl. 11:00 Udvalgte veteranbiler og en veteranbus kører gennem tunnelen

Kl. 12:00 Udvalgte veteranbiler kører gennem tunnelen

Kl. 13:00 Udvalgte veteranbiler og en veteranbus kører gennem tunnelen

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...