Nordmand fængslet for brandstiftelse midt om natten

AALBORG:En 47-årig norsk turist blev lørdag ved Retten i Aalborg varetægtsfængslet knap fire uger, sigtet for at have forsøgt at starte en farlig brand, der kunne bringe liv i fare.

Nu skal han mentalundersøges, bestemte Retten.

Nordmanden var ankommet til Aalborg, hvor han skulle holde ferie, da han natten til onsdag satte ild til en parasol inde i en baggård på C. W. Obels Plads midt i byen.

Beboere opdagede ilden, og det fik manden til at stikke af.

Ilden i parasollen blev hurtigt slukket, men det viste sig, at nordmanden angiveligt havde forsøgt at starte en endnu større brand. Der var små brændestabler i baggården, men de var dog ikke blevet antændt.

Overvågningsfoto

Politiet betragter sagen som meget alvorlig: Et forsøg på at starte en brand til fare for andre menneskers liv. Derfor offentliggjorde politiet fotos af den formodede gerningsmand - fotos fra et overvågningskamera.

Og efter et tip fra en borger blev den 47-årige normand anholdt fredag eftermiddag.

Han blev fremstillet i grundlovsforhør lørdag, hvor han tilstod at have sat ild til parasollen, men afviste at have noget at gøre med de små brændestabler i baggården. Han nægter sig skyldig i forsøg på at starte en livsfarlig brand.

- Og han kunne ikke forklare, hvorfor han havde sat ild til parasollen, siger anklager Søren Riis Andersen fra Nordjyllands Politi.

Mentalundersøges

Efter ønske fra politiet skal nordmanden nu mentalundersøges.

Nordmanden accepterede både varetægtsfængslingen og mentalundersøgelsen, oplyser anklageren.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...