Vi har taget pulsen på turistlivet i Aalborg, og fællesnævner er, at turisterne er vilde med Aalborg og dens mange tilbud

AALBORG: Vi har mødt en masse glade turister i Aalborg, som alle er enige om én ting - Aalborg er en skøn by med meget at byde på. Og det, uanset om man er her en enkelt dag eller en uge, så er fællesnævneren, at Aalborg er byen, hvor man går på shopping og nyder bylivets mange fristelser.

Dorthe Guldager, Saltum og Ann Jørgensen, Vejle

Veninderne Dorthe og Ann bor i hver sin ende af landet, men mødes jævnligt i Aalborg, og det er præcis det, de gør på en solskinsdag. De har gået på gymnasiet sammen i Brønderslev for 35 år siden, hvorefter deres veje skiltes - de bor nu henholdsvis i Saltum og i Vejle.

Men venskabet består stadig, og de mødes gerne en to-tre gange om året, hvor alt skal vendes – og ofte bliver det i Aalborg de mødes, så mødet kan kombineres med cafébesøg, shopping og hygge – på højeste plan. En af grundene til, de også mødes i Aalborg skyldes, at Ann har en datter, som læser i Aalborg.

Jeanett Schmidt
- Vi mødes to-tre gange om året, og så hygger vi os - helt vildt - er de to veninder helt enige om. Foto: Jeanett Schmidt Pullinger

Planen for dagen i Aalborg skal bruges på hygge, cafeer og shopping, de er enige om, at de i hvert fald skal en tur i Salling, da denne butik jo ikke findes i så mange byer i Danmark. De synes serviceniveauet i Aalborg er tårnhøjt, både i butikker og på restauranter, og det er også det, de hører fra deres venner, at der er stor forskel på at gå på café i Aalborg og i København.

– Her i Aalborg er de ekstrem venlige og serviceminded– modsat København, siger de nærmest i kor.

De er begge enige om, at Aalborg har ALT – en storby, som alligevel ikke er helt en storby, men man kan alt her. – Byen er tæt på vand og skov, og så har den alt hvad man har brug for, synes de begge.

Rachel Evans, København

Oprindelig er Rachel, som vi møder foran springvandet på Toldbold Plads i gang med at fotografere, fra England, men for et par år siden solgte hendes veninde hende idéen om at flytte til et nyt land, til Danmark, da hun også selv boede her.

Rachel tog springet og flyttede til Danmark, nærmere betegnet København, hvor hun bor i en lejlighed på Frederiksberg.

Jeanett Schmidt
- Jeg elsker at udforske nye steder og nye byer, og det er første gang, jeg er i Aalborg, sige Rachel Evans, mens hun "skyder" løs med sit kamera på Toldbold Plads. Foto: Jeanett Schmidt Pullinger

Nu er hun på ferie i Aalborg, som, hun synes, er en dejlig by.

– Jeg elsker at udforske landet, med nye byer og nye steder, og jeg interesserer mig meget for geografi og arkitektur – og at tage billeder af det.

- Jeg prøver altid at finde spændende og anderledes steder og ting at se, jeg elsker at opleve nye steder, siger Rachel Evans.

Hun glæder sig til at se mere af landet de kommende dage. Hun har indtil nu bare gået rundt og udforsket byen med sit kamera.

– Jeg gik over Limfjordsbroen, og det var helt fantastisk, og en masse billeder blev skudt af. I Nørresundby mødte jeg en mand, som jeg faldt i snak med - aalborggensere er meget nemme at snakke med og meget imødekommende.

Roger Finstad, Oslo, Norge

Familien Finstad, der består af Roger, hans kone og 17-årige datter er sejlet til byen i deres egen sejlbåd, som ligger til kaj i lystbådehavnen.

De har været i Danmark i cirka halvanden uge, først sejlede de til Skagen, derefter til Læsø, og så lidt frem og tilbage i Limfjorden. Til sidst er de landet her i Aalborg, hvorefter turen går tilbage mod Norge.

Jeanett Schmidt
- Jeg har frivilligt sat mig selv af her på pubben, siger norske Roger, min kone og datter shopper løs, og jeg havde brug for en pause. Foto: Jeanett Schmidt Pullinger

Tiden i Aalborg er indtil videre blevet brugt på sightseeing og shopping.

– Her er superfint vejr, men meget vind, smiler Roger, men hans synes dog, at Aalborg er en rigtig dejlig by.

- Danskere er gode til at holde afstand, og der er håndsprit overalt. Han oplever danskere som meget ansvarsbevidste – ligesom i Norge.

Resten af tiden i Aalborg bruges på mere shopping og sigthseeing, de har allerede fået købt en masse fine ting, så båden er fyldt godt op.

Familien har aldrig været i byen før, men de har allerede planlagt at komme tilbage næste sommer - også med sejlbåden.

Benjamin Hemo, København, Nadia Dashdorzh, Hviderusland

Vi møder Benjamin og Nadia ud for Jens Bangs Stenhus, hvor der bliver skudt billeder til feriescrapbogen.

De bor i København, men her i sommerferien har de valgt at tilbringe nogle feriedage i Aalborg. På den første dag har de oplevet centrum og byens liv, som de er meget betaget af.

- Vi har oplevet centrum nu, og så har vi en liste, vi går efter. Vi skal ud og se Aalborgtårnet og Lindholm Høje, og så skal vi også til Skagen. Aalborg er skøn, og vi bor på hotel midt i byen, det synes vi er rigtig dejligt, så man kan opleve stemningen og midtbyen.

Jeanett Schmidt
- Danmark er det bedste sted at holde ferie, og Aalborg er en skøn by, er ægteparet Benjamin og Nadja enige om. Foto: Jeanett Schmidt Pullinger

Til daglig studerer Benjamin i København, og Nadia er musiker med klassisk fløjte som instrument. Det gjorde hun i Hviderusland, men er nu flyttet til Danmark og hendes mand Benjamin, og hun venter nu på at få arbejdstilladelse.

- At holde ferie i Danmark er det bedste sted at holde ferie under coronatiden, siger de begge, vejret er jo skønt, og alle er så søde og flinke.

Jeanne Høj Hansen, Annette Høj Hansen, Horsens og Fredericia

- Jeg har studeret heroppe, så det er ved at være en del år siden, jeg har været her, fortæller Jeanne, som har taget sin mor med på et par dages storbyferie i Aalborg.

– Og vi skulle finde på et eller andet at lave her i coronatiden, siger de begge.

De synes Aalborg er en skøn by, og Jeanne er glad for at være tilbage i byen, som hun har boet i, mens hun læste til radiograf. Da hun var færdig med at læse, fik hun job i Horsens. Det er derfor fem år siden, hun boede her, men hun husker byen ganske godt og vil aldrig glemme studietiden her.

Jeanett Schmidt
- Jeg har taget min mor med til Aalborg et par dage, hvor vi bare skal hygge os med shopping og god mad. Vi skulle jo finde på et eller andet her under coronatiden, siger Jeanne Høj Hansen. Foto: Jeanett Schmidt Pullinger

– Så det er mest shopping og café-hygge, vi skal lave et par dage her i Aalborg. Og så skal vi ud og se, hvor jeg boede i Nørresundby. Så det bliver ikke seværdigheder, vi kommer til at se, men mest bare for at få lidt byhygge, for byen kender hun jo ganske godt.

- Det er en lidt anderledes ferie i år, man kan mærke, der er flere danskere overalt – specielt her i byen, synes de.

- Der er ikke så mange udlændinge. Og så er der jo selvfølgelig mange ting, der er lidt anderledes, som f.eks. hotellets morgenmad, der er portionsanrettet i stedet for buffet. Men det er jo en vane, med sprit osv., som vi er vant til fra vores hverdag hjemme også, siger de begge.

Gitte, Kevin, Kaja og Konrad Rasmussen, Viby Sjælland

Vi møder familien Rasmussen på havnefronten i Aalborg, hvor de kort har pitstop. De har bilfri-dag, så der skal gås en masse.

Deres ferie var i år et roadtrip op igennem Jylland, hvor de inden Aalborg har besøgt Varde og Nørre Nissum Fjord, og nu var de altså endt i Aalborg. Udover, at dagen skal være bilfri, så er planen at tage på Utzoncentret, hvorefter de vil gå en tur op i byen, hvor der skal shoppes lidt.

Jeanett Schmidt
Gitte, Kevin, Kaja og Konrad Rasmussen fra Viby Sjælland har valgt at tage et par dage i Aalborg på deres roadtrip op gennem Jylland - og de synes, at byen er hyggelig og har meget at byde på. Foto: Jeanett Schmidt Pullinger

Coronasituationen i Aalborg er de helt trygge ved.

- Morgenmadsbuffetten var meget opdelt, altså portionsanrettet, men ellers ikke noget, man tænker over, siger Gitte.

– Men man har respekt for det, men stille og roligt. Vi har aktivt fravalgt nogle af de populære ting her i ferien, som Fårup Sommerland og Aalborg Zoo. Vi tager på Utzoncenteret, men det er nu mest, fordi vi ikke gider at stå i kø til alle tingene, griner Gitte og Kevin.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...