8500 løbere og gående skal gennem Limfjordstunnelen ved Aalborg Halvmarathon 2019 på søndag

AALBORG: Det bliver lidt af en folkefest, når flere end 8500 nordjyder på søndag, 12. maj, er med til at fejre Limfjordstunnelens 50 års fødselsdag.

Det sker i forbindelse med det årlige Aalborg Halvmarathon, som i år er udvidet med en fem kilometer ”walk” - netop i anledningen af den runde fødselsdag.

- Vi er glade for, at det er blevet muligt at etablere en gå-rute til vores halvmarathon-event, da det giver mulighed for at flere - også dem, der ikke kan løbe 10 km - kan få en motionsoplevelse af de helt store, siger formand for DGI Nordjylland Palle Fogh og tilføjer:

- Vi oplevede til Royal Run i 2018, at interessen fra nye målgrupper var enorm - og netop det, vil vi gerne føre videre her, så endnu flere kan komme i gang med motion og bevægelse.

Den fem kilometer lange gåtur begynder kl. 08 fra Stigsborg Brygge og går gennem det vestlige rør til Aalborgsiden.

Så snart de gående er igennem, starter løberne fra Havnefronten i Aalborg og løber gennem samme tunnelrør.

- Det har været lidt af et logistisk puslespil at få tingene til at gå op i en højere enhed, siger Jens Radmer, der er eventkonsulent i DGI Nordjylland.

På Aalborgsiden skal man bruge de allerede eksisterende p-muligheder - på Nørresundbysiden er der etableret et særligt område. Kort: DGI

Centrale veje spærres af

Har du brug for at køre gennem tunnelen på søndag, så er der ingen grund til panik.

Mellem kl. 06.30 og cirka kl. 11 ledes al sydgående trafik over i det østlige rør, sådan at alle trafikanter fortsat kan komme gennem, også selvom der er motionsløb.

Løbet betyder også, at det er nødvendigt at spærre for trafikken enkelte steder i byen.

Nyhavnsgade bliver spærret af mellem Ved Stranden og helt frem til Østre Allé i tidsrummet kl. 05-10. Herefter bliver der åbnet igen på et stykke af Nyhavnsgade, sådan at afspærringen kun gælder mellem Ved Stranden og Rendsburggade til kl. 16.

Kong Christians Allé er ligeledes spærret for al trafik mellem kl. 05 og kl. 13.

- Der er etableret en stor publikumszone i forbindelse med depotet på Kong Christians Allé med musik og underholdning, så her er der oplagt mulighed for at se løberne på halvmaraton-distancen, siger Jens Radmer.

Også i målområdet på Honnørkajen bliver der forskellige former for underholdning.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...