En uge efter sangerens død hyldes han med mindekoncert, der vises på storskærm ved Musikkens Hus

AALBORG: DR afholder en uge efter Kim Larsens død en stor mindekoncert på Rådhuspladsen i København.

På grund af den store interesse for at deltage i arrangementet, har flere storbyer valgt at vise koncerten på storskærm, og det gælder også i Aalborg, hvor Musikkens Hus har sat intet mindre end tre skærme op.

Tekst og foto: Camilla Gammelgaard
På forhånd havde op mod 6000 tilkendegivet på Facebook, at de ville møde op på Musikkens Plads.

Kort efter begivenheden blev delt på de sociale medier har over 6.000 mennesker vist interesse. Og her søndag aften, 7. oktober, har koncerten da også trukket tusindvis af nordjyder til, som hver især har haft et forhold til kunstneren og hans utallige sange. Mange af dem spilles, og efter en opstart med en utrolig stilhed taget de mange mennesker i betragtning, bliver der sunget og rokket med til de mange kendte numre rundt omkring i folkemængden. Undervejs blev mobilerne også fundet frem, og mange små lys kom til syne fra de fremmødte med havnefronten som smuk kulisse med roligt vand og lys fra vinduerne på begge sider af fjorden.

Tekst og foto: Camilla Gammelgaard
Der er sat hele tre skærme op foran Musikkens Hus.

- Det utrolige ved Kim Larsen er, at han har lavet en sang, der passer til enhver lejlighed. Om så det er bryllup, begravelse eller studenterfest, sådan lød det fra Mads Steffensen, der er vært til aftenens store koncert på Rådhuspladsen.

Et kig rundt i menneskemængden bakker det op. Der er folk i alle aldre, og hver især synger de med, uanset om Kvinde Min, Om lidt, De smukke unge mennesker eller en helt fjerde sang blev sunget af de mange musikere.

Tekst og foto: Camilla Gammelgaard
Foto: Camilla Gammelgaard
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...